Bevoorrading in beeld met logistieke roadmap

Van boer tot horeca en supermarkt, hoe krijg je dat voor elkaar in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) waarin steeds meer mensen wonen, werken en waar ook het toerisme groeit.

Food is een belangrijke sector voor de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Noord-Holland en Flevoland hebben grote productiegebieden van groente, fruit, aardappelen, melk en vlees en de Zaanstreek staat bekend om de voedselverwerkende bedrijven. Juist de MRA is een gebied waarin de bevolking groeit, gebouwd en verbouwd wordt en waarin ook het vervoer een weg moet vinden.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

De voedselvoorziening voor de stad wordt moeilijker want hoe vervoer je de producten als de milieu-eisen van vervoer strenger worden en de wensen van de consument complexer? Melika Levelt, onderzoeker bij Urban Technology, onderzoekt de ontwikkelingen en het gevolg hiervan. “Ongeveer 1 op de 3 busjes in Amsterdam is gerelateerd aan de foodsector. De 24-uurs economie in retail, horeca en online bestellen, meer vraag naar streekproducten maar ook de wens om kringlopen te sluiten.”

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

De HvA onderzoekt samen met de gemeente en ondernemingen wat er op logistiek vlak in de foodsector speelt en analyseert logistieke trends in de regio, stad en haven.
Ook wordt er gekeken naar nieuwe hoogwaardige producten en hoe voedsel hergebruikt kan worden (circulaire economie).

Zo zorgen we ervoor dat de sector aan al deze wensen en duurzame eisen tegemoet kan komen en blijft voedselvoorziening ook in de toekomst vitaal en de stad bereikbaar.

Bekijk de roadmap van Agri-food

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 30 oktober 2018

  dr. D.A. van Damme (Dick)

Lector Mainport Logistiek

Tel: 0621156388
d.a.van.damme@hva.nl
Bekijk profiel

  dr. M. Levelt (Melika) MSc

Hoofddocent

Tel: 0621156213
m.levelt@hva.nl
Bekijk profiel