Hogeschool van Amsterdam

Programma Ondernemerschap

Store Innovation Lab

Retailers helpen innoveren

Met de groei van e-commerce en verandere behoeftes van consumenten, is het retaillandschap aan het veranderen. Een overvloed aan technologie doet zijn een intrede. Interactieve schermen, beacons, virtual reality; allemaal beloven ze de winkelier succes. Hoe bepaal je de toegevoegde waarde? De daadwerkelijke impact van dergelijke technologiën zijn veelal onbekend.

Het Store Innovation Lab doet onderzoek naar de effecten van innovatieve in-store technologiën op het gedrag van de consument. Onderzoekers werken samen met winkeliers, tech ontwikkelaars, docenten en studenten in het uitvoeren van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek. Met de verkregen inzichten helpen wij fysieke winkels aantrekkelijk te houden.

Kunnen wij voor jou iets betekenen?

@retailers

Heb jij interesse in in-store technologie? Heb jij meer inzicht nodig in hoe deze te kiezen en toe te passen? Samen kunnen wij onderzoek doen naar de effecten van technologie op het gedrag van jouw klanten. Zo krijg je toegang tot de kennis die nodig is om technologie op de meest effectieve wijze in te zetten.

@tech ontwikkelaars

Zou jij jouw technologie willen testen in een 'reallife setting'? Samen kunnen wij onderzoek doen naar de rol van jouw product in het genereren van retailwaarde.

@studenten

Het Store Innovation Lab biedt gemotiveerde studenten een plaats (afstudeer)onderzoek en/of stage. Dit stelt je in staat om nauw samen te werken met onderzoekers, tech developers en retailers.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Mail naar sil@hva.nl.

Technologie redt de winkel?!

In Technologie redt de winkel?! wordt een selectie van het onderzoek besproken dat is uitgevoerd binnen het Store Innavation Lab. Het boekje bestaat uit een verzameling van gepubliceerde blogartikelen. De artikelen verschaffen eerste inzichten in de toegevoegde waarde van nieuwe technologieën in retail, waaronder digitale schermen, beacons en virtuele spiegels. Ons boekje is gratis te downloaden via de button rechts op deze pagina.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 29 augustus 2018