Hogeschool van Amsterdam

Programma Ondernemerschap

1. Project Fenix

Leren van falen en succes aan de hand van verhalen van ondernemers

Project Fenix is een initiatief van het lectoraat Entrepreneurship, waarbij naar verschillende facetten van ondernemerschap wordt gekeken. Door de interviews die jij en je medestudenten afnemen toe te voegen aan onze database met ‘faalverhalen’ wordt een beter beeld ontwikkeld van hoe ondernemers omgaan met tegenslag.

De doelen van dit project zijn:

• Laten zien dat (omgaan met) tegenslag, falen en herstel een natuurlijk onderdeel vormen van het ondernemerschapsproces en dat zelfs de beste en meest ervaren ondernemers hiermee te maken kunnen krijgen;

• Beschrijven, via publicaties, lesmateriaal en presentaties, hoe ondernemers en hun stakeholders reageren op ondernemingsfalen en het daarvan te boven komen;

• Bevindingen formuleren en delen, via beleidsadvies en onderwijs, om de (financiële, sociale, emotionele en andere) kosten van ondernemingsfalen te verminderen, het herstelproces te versnellen en ondernemerskapitaal te behouden.

Studenten betrekken bij Project Fenix

Als student ondernemerschap is het belangrijk dat je je bewust wordt dat ondernemerschap niet over rozen gaat en vooral ook dat je leert hoe je hiermee om kunt gaan. De ervaringen van de ondernemers kunnen jou inzicht geven waar het mogelijk fout kan gaan in de ontwikkeling van een bedrijf en hoe dat te vertalen is naar toekomstig handelen.

Of je nu zelf ondernemer wilt worden, of in de toekomst ondernemers gaat ondersteunen, de verhalen van ervaringsdeskundigen helpen je bij het ontwikkelen van een realistisch beeld van het leven van een ondernemer.

Voor vragen kun je terecht bij onderstaande onderzoekers:

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 22 juli 2019