Programma Ondernemerschap

Voor studenten

Ben je nog op zoek naar een afstudeerproject, heb je interesse in innovatie en de ambitie om je ideeën direct in de praktijk te zien ontwikkelen?

Misschien is het MKB Innovatietraineeship dan iets voor jou!

Hoe werkt het?

Het MKB Innovatietraineeship start met een afstudeeropdracht gericht op innovatie binnen het MKB: dé sector die onze economie drijft!

Tijdens het gehele traineeship onderzoek je een innovatie binnen een MKB-bedrijf. Je werkt vanuit de praktijk mét de ondersteuning van een innovatiecoach van de hogeschool, die je coacht in je persoonlijke ontwikkeling en helpt de nieuwste kennis direct succesvol toe te passen.

Naast deze praktijkervaring heb je toegang tot maandelijkse Meet-Ups waarbij alle innovatietrainees samenkomen voor inspirerende MKB-bedrijfsbezoeken, masterclasses en workshops voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Denk aan een masterclass over circulair ondernemen of digitale transities, een bedrijfsbezoek bij de stadslogistiek van de toekomst en een workshop over de overstap van studeren naar werken. En de Meet-Ups zijn natuurlijk ook de momenten waarbij je ervaringen kunt uitwisselen met de andere trainees, met hapjes en drankjes.

Het traineeship stopt niet als je afstudeert: na het behalen van je diploma kom je in dienst bij het bedrijf (mits jij en het bedrijf nog steeds enthousiast zijn natuurlijk) om je innovatieproject voort te zetten en je carrière officieel te starten!

5 redenen om te kiezen voor het MKB Innovatietraineeship

  1. Zie je afstudeerproject groeien in de praktijk
  2. Je krijgt extra ondersteuning van een innovatiecoach
  3. Een traject vol kansen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
  4. Meer kennis over innovatie in de praktijk van het MKB
  5. Wie weet sleep jij direct je eerste baan binnen!
Gepubliceerd door  Ondernemerschap 16 november 2021