Hogeschool van Amsterdam

Programma Ondernemerschap

Global Entrepreneurship Week

Research-day (ism. NLPO) & EE-day

In de week van 8 november vieren wij op de de Hogeschool van Amsterdam de Global Entrepreneurship Week! Het lectoraat Entrepreneurship organiseert tijdens die week evenementen op het gebied van Entrepreneurship Education én op het gebied van Entrepreneurship Research. Op deze website vind je de eerste informatie over de activiteiten tijdens de Global Entrepreneurship Week.

8 Nov - Introductie in Valorisatie & Ondernemerschap voor medewerkers (door IXA)

Nieuw op de agenda dit jaar is een kennismaking voor (aspirant) onderzoekers met valorisatie. In een uur tijd krijgen zijn een introductie waarbij onder andere ondernemen met onderzoeksresultaten, mogelijke financieringsvormen en valorisatie in samenwerking met studentondernemers de revue passeren.

Pieter Wybenga - business developer van IXA HvA - neemt je mee langs de manieren maar ook alle regelingen, financieringsmogelijkheden en de ondersteuning die de HvA via IXA biedt aan medewerkers - en in het bijzonder onderzoekers - om met resultaten van hun onderzoek impact te maken.

9 Nov - HvA Entrepreneurship Education Experience

Op 9 november organiseert het lectoraat ondernemerschap een kleinschalig evenement om innovatieve onderwijsconcepten op gebied van ondernemerschap met elkaar uit te wisselen. Deze 'proeftuin' is bedoeld om elkaar te inspireren met kleine en grote initiatieven die het onderwijs ondernemender maken of ondernemerschap onderwijs vernieuwen.

Het thema is ook bij deze bijeenkomst 'innovatief, duurzaam en inclusief ondernemerschapsonderwijs'.

Voor wie?

De entrepreneurship education experience is bedoeld voor alle docenten en docent-onderzoekers die zich bezighouden met of geinteresseerd zijn in ondernemerschap of ondernemend onderwijs.

Programma

Het programma bestaat uit een beknopt plenair gedeelte en twee workshop rondes en voldoende ruimte om ook daarbuiten met elkaar van gedachten te wisselen.

De keynote wordt dit jaar gehouden door Marco van Gelder en gaat over het onderwerp 'Deliberate Practice'. Het is daarnaast nog steeds mogelijk om je workshop of presentatie aan te melden. Informatie hierover vind je hieronder.

Welkom 13:00-13:15
Keynote 13:15-13:45
Workshop ronde #1 14:00-14:45
Pauze 14:45-15:00
Workshop ronde #2 15:00-15:45
Terugblik 15:45-16:00
Borrel 16:00-17:00

Belangrijke informatie

Locatie

Hogeschool van Amsterdam
Business Campus
Fraijlemaborg 133
Amsterdam

Datum: 9 november 2021
Vragen ondernemerschap@hva.nl

Workshop of presentatie aanmelden

Heb jij een vernieuwend onderwijsconcept - dit kan om een heel vak of zelfs hele minor gaan maar ook om een specifieke werkvorm, les, tool of methodiek die jouw onderwijs ondernemender of het ondernemerschapsonderwijs innovatiever, duurzamer of inclusiever maakt. En wil je hierover een presentatie of workshop geven? Meld dan nu jouw workshop aan.

Om je workshop aan te melden mail je de volgende punten naar ondernemerschap@hva.nl:

  • een korte beschrijving van de onderwijsinnovatie met de beoogde/gerealiseerde impact
  • de competentie uit de entrecomp waar de innovatie aan verbonden is
  • je eigen naam, en bij welke opleiding(en) je allemaal betrokken bent

Voorbeelden van presenaties kunnen bijvoorbeeld gaan over: toetsing van duurzaamheid impact in ondernemingsplannen van studenten, integreren van disruptive technologie in ideation processen of integratie van nieuwe teaching methods zoals escape rooms in het ondernemerschapsonderwijs.

11 Nov- HvA & NLPO Entrepreneurial Research Day

Op 11 november 2021 organiseert het Lectoraat Entrepreneurship van de HvA in samenwerking met het NLPO (Nederlands Lectoren Platform Ondernemerschap) de ondernemerschapsonderzoek-dag 2021. Op deze dag bieden we een podium voor het ondernemerschapsonderzoek dat op de HvA en de andere Nederlandse hogescholen plaatsvindt en ruimte om te netwerken, elkaar te inspireren en nieuwe samenwerkingen op te zetten.

Voor wie?

Deze research day is in het bijzonder voor iedereen die op hogescholen betrokken zijn bij ondernemerschapsonderzoek of geïnteresseerd zijn in het ondernemerschapsonderzoek dat op hogescholen plaatsvindt, zoals docenten, beleidsbepalers en uiteraard ondernemers.

Programma

Op het programma staan ​​een inspirerende keynote, veel ruimte voor netwerken en diverse break-out sessies.

De kern van het programma zijn de drie workshoprondes waarin zowel onderzoekers als scriptiestudenten onderzoeksprojecten, bevindingen en spin-offs in de brede zin van het woord presenteren. Deze workshops worden gefaciliteerd door alle verschillende deelnemende hogescholen en beloven een breed scala aan onderwerpen te bestrijken

Welkom 11:00-11:15
Keynote 11:15-11:45
Lunch 12:00-12:45
Break-out ronde #1 13:00-14:00
Intermezzo 14:00-14:30
Break-out ronde #2 14:30-15:30
Terugblik 15:30-16:00
Netwerkborrel 16:00-17:00

Belangrijke informatie

Locatie

Hogeschool van Amsterdam
Business Campus
Fraijlemaborg 133
Amsterdam

Datum: 11 november 2021
Vragen ondernemerschap@hva.nl

Elke dag - Podcast met Dr. Jeanne Martens

Gedurende de hele Global Entrepreneurship Week starten we de dag met een live podcast-uitzending.

Jeanne Martens praat met (student) ondernemers, experts, onderzoekers en beleidsbepalers over de impact en toekomst van ondernemerschap op de Hogeschool van Amsterdam.

Dag

Gast

Maandag 8 november

Dinsdag 9 november

Woensdag 10 november

Donderdag 11 november

Vrijdag 12 november

Agenda van de Week

8 november

9 november

11 november

15.00 - 16:30

Introductie in Valorisatie & Ondernemerschap voor medewerkers (door IXA)

13:00 - 16:00

HvA Entrepreneurship Education Experience

11:00 - 16:00

HvA & NLPO Entrepreneurial Research Day

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 13 oktober 2021

gew