Programma Ondernemerschap

Meet the Team: Patricia Hemert

8 feb 2024 15:03 | Ondernemerschap

Wie zijn de teamleden van het lectoraat Entrepreneurship en waar houden ze zich mee bezig? In deze rubriek stellen we graag een van de onderzoekers uit het lectoraat Entrepreneurship aan jullie voor! Dit keer Patricia Hemert

Patricia begon haar academische carrière met een promotie aan de Vrije Universiteit en werkervaring in zowel Rotterdam als Maastricht. Momenteel is ze vooral actief als institutional lead van het U!REKA SHIFT Universities Alliance waarin HvA partner is samen met 5 Europese hogescholen en 26 associate-partners, gericht op het versterken van mobiliteit van studenten en medewerkers en gezamenlijk onderzoek en onderwijs op het gebied van klimaat-neutrale, circulaire en governance thematiek. 

Toewijding en inspiratie 

Het werd duidelijk dat Patricia haar toewijding aan ondernemerschapsonderzoek niet toevallig is. Als student aan de UvA koos ze bewust voor Europese studies en later onderzoek naar kennisnetwerken van het MKB, geïnspireerd door haar afkomst uit een ondernemersgezin. Het verrichten van onderzoek voelt voor haar als een natuurlijke roeping, versterkt door haar betrokkenheid bij diverse EU-projecten en haar liefde voor reizen. 

Projecten

Patricia deelde enthousiast haar betrokkenheid bij het lopende onderzoek Urban GoodCamp. Dit project richt zich op de samenwerking tussen hoger onderwijsinstellingen in EU-partnerlanden om een programma te ontwikkelen om challenge-based onderwijs breed beschikbaar te maken en samenwerking tussen kennisinstellingen en praktijkpartners te vegroten bij het vinden van oplossingen voor stedelijke uitdagingen. Een onderwijsvorm die ook in U!REKA SHIFT een belangrijke rol heeft..

O2LAB

Patricia hoopt met haar onderzoek naar een O2LAB voor de regio Noord-Holland in samenwerking met RVO daarnaast ook bij te dragen aan een betere aansluiting van onderwijs en onderzoek op de behoeften van het lokale mkb en wil met het O2LAB initiatief meer mogelijkheden creëren voor studenten, waaronder stages en projecten. Haar visie om de samenwerking tussen mbo en hbo te versterken, heeft als doel een soepelere doorstroming van studenten en het afleveren van goed opgeleide professionals in steeds sneller veranderende praktijkomgeving. Haar focus op betere aansluiting tussen onderwijs en de behoeften van het mkb illustreert haar inzet voor duurzame verandering. 

Persoonlijke en professionele groei

Als afsluiter deelde Patricia haar waardering voor de kansen die zij heeft gekregen binnen het lectoraat ondernemerschap. De vrijheid om ideeën uit te proberen en zichzelf te ontwikkelen, samen met het plezier van reizen voor Europese projecten en de ontmoetingen met een diversiteit aan mensen, maken haar werk zowel boeiend als voldoening gevend. Ze moedigt aspirant-onderzoekers aan om buiten hun onderzoek te kijken, diversiteit te omarmen en kansen te grijpen voor persoonlijke ontwikkeling. 

Balans en avontuur

Naast haar onderzoekswerk geniet Patricia van kostbare momenten met haar gezin, bestaande uit twee kinderen. Haar hobby's omvatten lezen, zwemmen en het lopen van lange afstanden zoals het Pieterpad met vrienden, met als ultiem doel het verkennen van de Camino Walk in Spanje, met hopelijk veel zon als een extra bonus.