Programma Ondernemerschap

HvA op bezoek bij de HAS in Den Bosch!

NLPO onderzoeksmiddag: Ondernemerschap als waardecreatie

23 jan 2024 15:03 | Ondernemerschap

Vorige week reisden JuanFra Alvarado Valenzuela, Ingrid Bruynse en Richard Martina van het lectoraat Ondernemerschap af naar de thuisbasis van HvA Lector Ondernemerschap Ingrid Wakkee; Den Bosch! Daar vond de onderzoeksmiddag van het Nederlands Lectoren Platform Ondernemerschap plaats bij het Team Ondernemend Onderwijs op de HAS, waar Ingrid Wakkee inhoudelijk de dag met het thema ‘Ondernemerschap als waardecreatie’ opende.

Het team nam deel aan 3 inhoudelijke sessies, namelijk over ondernemerschap en onderwijs, over de veerkracht en toekomstbestendigheid van ondernemers en hun (familie)bedrijven en over ‘de missing entrepreneur’. Deze titel verwijst naar het ‘ondernemende potentieel’ dat we nodig hebben om de economie en maatschappij verder te brengen, maar dat om verschillende redenen geen vervolgstap zet in het ondernemende proces. Hier bracht het lectoraat als partner input vanuit het Europese WeRin-project, dat als doel heeft onderwijs en support programma's meer inclusief voor vrouwen te maken.

Als onderzoeksgroep zien we kansen voor Hogescholen en Universiteiten om te onderzoeken hoe inclusiviteit een bijdrage kan leveren aan waardecreatie voor de maatschappij en de economie!

Dank aan de NLPO en HAS Green Academy voor de organisatie en de lunch en aan alle sprekers voor een interessante middag!