Programma Ondernemerschap

Lectoraat Ondernemerschap ontvangt Europese erkenning

EntreComp Champion Award voor innovatief onderwijs

4 dec 2023 16:47 | Ondernemerschap

Met trots melden we dat de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zich een ‘EntreComp Champion Organisatie’ mag noemen. Deze benoeming is een erkenning voor de inspanningen van het lectoraat Ondernemerschap om ondernemerschapsonderwijs te vernieuwen en te transformeren.

De EntreComp Champion Award is toegekend op basis van concrete activiteiten, waaronder de ontwikkeling van studiehandleidingen in ondernemerschap op basis van competenties, de publicatie van een leidend katern over ondernemerschapsonderwijs en een succesvolle samenwerking tussen het lectoraat en de lerarenopleiding.


Gids voor docenten

De studiehandleidingen richten zich specifiek op het integreren van het EntreComp-framework in ondernemerschapsonderwijs, en het leidend katern fungeert als een gids voor leraren in het voortgezet onderwijs en mbo, met praktische bestanden over de implementatie van ondernemerschapsonderwijs. Hiervoor werkte het lectoraat Ondernemerschap nauw samen met de lerarenopleiding Economie.

Meer bereik door toekenning award

De EntreComp Champion Award versterkt de invloed van de HvA op ondernemerschapsbeleid en -praktijk. Als Champion Organisatie staan we in het EntreComp Yearbook, op de website van de organisatie, en nemen we deel aan internationale evenementen ter bevordering van ondernemerschapsonderwijs. Hoewel de award jaarlijks wordt uitgereikt, is het lidmaatschap en de titel van de EntreComp Community permanent.

JuanFra Alvaredo neemt  EntreComp Champion Award in ontvangst

Brug tussen de wereld van onderwijs en van werk

Docent-onderzoeker JuanFra Alvarado Valenzuela deed de aanvraag namens de HvA bij het EntreComp Framework (Europese Commissie). Het framework is een instrument om het ondernemerschapsvermogen van Europese burgers en organisaties te verbeteren. Het wil een brug slaan tussen de wereld van onderwijs en de wereld van werk.