Programma Ondernemerschap

Impact maken begint vroeg

11 nov 2020 14:00 | Ondernemerschap

Het Programma Ondernemerschap start een nieuw onderzoeksproject in samenwerking met Amsterdam Impact en Fawaka Ondernemersschool waarbij de effecten van impactonderwijs in ondernemerschap op de loopbaanperspectieven van basisschoolkinderen worden onderzocht.

We zijn verheugd het nieuwe onderzoeksproject van het Programma Ondernemerschap van de HvA in samenwerking met Amsterdam Impact en Fawaka Ondernemersschool aan te mogen kondigen, waarin de effecten van impactonderwijs in ondernemerschap op de loopbaanperspectieven van basisschoolkinderen zullen worden onderzocht!

Fawaka Ondernemersschool biedt duurzame ondernemerschapsprogramma's aan kinderen, waaronder een workshopreeks waarbij deelnemers hun eigen fictieve impact onderneming starten. De programma's zijn bedoeld om kinderen, ongeacht hun achtergrond, in staat te stellen een positief verschil te maken door middel van ondernemerschap.

Het Programma Ondernemerschap van de HvA zal inzicht geven in hoe deelname aan de programma's van Fawaka kinderen helpt (meer) affiniteit en vaardigheden te ontwikkelen voor impactvol ondernemerschap. Zullen kinderen op de vraag “Wat wil je later worden?”, naast “piloot” of “juf”, straks ook “impact ondernemer” antwoorden?

Dit traject wordt mogelijk gemaakt door Amsterdam Impact, een initiatief van de Gemeente Amsterdam om het ecosysteem van impact ondernemerschap te versterken. Het ondersteunt en faciliteert impact ondernemingen en het bredere ecosysteem. Bekijk het vierjarig programma hier.