Programma Ondernemerschap

Minor Entrepreneurship for Society (EFS) meets Kate Raworth

28 apr 2020 14:12 | Ondernemerschap

Hoe maak je van Amsterdam een bloeiende stad (‘thriving city’)? Over die vraag gingen  studenten van de minor EFS op 21 april digitaal in gesprek met Kate Raworth. Het was de eerste ontmoeting van de nieuwe Professor of Practice met een groep studenten vanuit een HvA-onderwijsprogramma.

Kate Raworth ging in een videocall met 11 studenten, docenten en programmamaker re-set, Ruurd Priester, vol enthousiasme in op studentenvragen over de Amsterdam City Doughnut. Met het ‘donutmodel’ van Kate Raworth wil de gemeente Amsterdam zo snel mogelijk een circulaire stad worden waar mens en planeet centraal staan.

In de minor EFS leren studenten alles over ondernemen voor positieve maatschappelijke impact. De studenten zijn nu drie maanden bezig en weten inmiddels veel over maatschappelijke vraagstukken in Amsterdam. Ze kwamen met kritische en uiteenlopende vragen: Hoe wil een stad als Amsterdam - die volgens velen als belastingparadijs fungeert, waar de woningprijzen de pan uit rijzen en waar de Wallen een enorme magneet vormen voor toeristen - een duurzame, inclusieve en circulaire economie creëren?!

Kate Raworth legde vol geduld uit dat de City Doughnut als tool wordt gebruikt om belangrijke issues aan de orde te stellen. Het laat zien waar Amsterdam nu staat en waar het naar toe wil. De gemeente wil meten wat de sociale én ecologische impact is van wat ze momenteel doen en waar dus aan gewerkt moet worden. Na een uur waren alle vragen van de studenten beantwoord en keken Kate en de studenten terug op een ontzettend leuke en interessante ervaring voor allen!

Ben je benieuwd naar een opname van de hele sessie van een uur? Stuur dan even een berichtje naar m.koomen@hva.nl .

Meer weten over de stadsdonut? Kijk dan op the Amsterdam City Doughnut en www.amsterdamdonutcoalitie.nl

Meer over de minor Entrepreneurship for Society: mijnhva.nl/minorefs