Hogeschool van Amsterdam

Programma Ondernemerschap

Eerste studenten geselecteerd voor Ondernemersregeling HvA

4 feb 2019 14:54 | Ondernemerschap

De eerste studenten met een eigen bedrijf zijn geselecteerd voor de Ondernemersregeling van de HvA. Zoals de hogeschool sporttalenten in staat stelt naast hun studie aan hun topsportcarrière te werken, is onlangs voor studentondernemers een regeling ingesteld die ze in staat stelt hun studie en onderneming succesvol te combineren.

Vier studenten maken inmiddels gebruik van de Ondernemersregeling. Om in aanmerking te komen voor bijvoorbeeld aanpassingen in het studieprogramma, een stage of afstuderen in de eigen onderneming, moeten de student en het bedrijf wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moeten er duidelijke plannen zijn om de onderneming op te schalen.

Programma Ondernemerschap

Het Programma Ondernemerschap ondersteunt studentondernemers met inschrijven voor de Ondernemersregeling. Die ondersteuning geldt ook voor studenten met een eigen bedrijf of ideeën daarvoor die in eerste instantie niet in aanmerking komen voor de regeling, maar op een andere manier gebruik kunnen maken van het netwerk, educatie en inspiratie van Programma Ondernemerschap.

Een van de bedrijven: Tykn

Een van de studentondernemers die is geselecteerd voor de Ondernemersregeling is HvA-student International Business Jimmy J.P. Snoek. Hij is medeoprichter van de innovatieve sociale onderneming Tykn .

Het bedrijf biedt diensten aan voor identiteitsregistratie met behulp van blockchaintechnologie, zodat vluchtelingen of andere identiteitslozen zonder geboortepapieren of met zoekgeraakte of zoekgemaakte geboortepapieren verzekerd zijn van een identiteit, die is vastgelegd zonder papier en buiten instanties om. Identiteit hebben, betekent toegang tot mensenrechten, waarvan een identiteit op zichzelf al één is.

Meer weten

Om alle bedrijven binnen de HvA te kunnen bereiken, heeft het Programma Ondernemerschap het HvA Ondernemersregister in het leven geroepen. Contact opnemen via e-mail of langslopen in de Amsterdam Venture Studios op de benedenverdieping van het Wibauthuis kan uiteraard ook.