Programma Ondernemerschap

Ontdek de toekomst van ondernemerschapsonderwijs bij O2LAB!

Evenement

We nodigen je graag uit voor de tweede O2LAB Strategiesessie op 9 oktober van 15:00 tot 17:00 uur. Deze sessies zijn een initiatief van O2LAB, dat de afgelopen drie jaar met veel succes ondernemerschapsonderwijs in Nederland heeft gestimuleerd.

Tijdens deze tweede strategiesessie ligt de focus op het uitmappen van kansen en uitdagingen die zich voordoen in het Noord-Hollandse ecosysteem en ondernemerschapsonderwijs met als doel het ontwikkelen van een regionaal 02LAB. Tijdens de tweede strategiemiddag worden er interactieve deelsessies gehouden over de volgende onderwerpen:

15:00 - 15:15 uur Inloop met koffie en thee
15:15 - 16:00 uur Marie Louise Blankesteijn (VU), Bart Rutten & Jose Carlos Thompson Guiza Entrepreneurship education & skill development in different disciplines – Experiences from the VU (Engelstalige intro)
16:00 - 16:45 Start deelsessies
Frans Donders (02LAB)

Bruggen slaan tussen eilanden?

Hoe kunnen we waarborgen dat er kwalitatief ondernemerschapsonderwijs wordt aangeboden? Kan een kwaliteitslabel helpen?

Martijn Priem (Hogeschool Rotterdam)

Train-the-trainer bij het maken van sociale impact

Hoe kunnen we docenten ondersteunen om ondernemerschap in bedden in vakken rondom grote sociale transities en veranderende wensen?

Hoe kunnen we docenten ondersteunen om gezamenlijke modules op te zetten met MBO/HBO/WO?

Ingrid Wakkee, Hogeschool van Amsterdam

Kennisknooppunt

naar de tekentafel voor betere samenwerking ondernemerschapsonderwijs en MKB - wat zijn wensen en behoeften vanuit kennisinstellingen en het MKB?

16.45-17.00 uur Terugkoppeling sessies en vervolgstappen
Lichte borrel

Netwerkmogelijkheden: Je krijgt de kans om collega's uit het ondernemerschapsonderwijs te ontmoeten, kennis te delen en samen te werken aan de verdere ontwikkeling van ondernemersonderwijs in Noord-Holland. Onze sessies worden geleid door deskundige moderators en bieden waardevolle inzichten voor iedereen die betrokken is bij ondernemersonderwijs.

Mis deze kans niet om bij te dragen aan de ontwikkeling van ondernemerschapsonderwijs in Noord-Holland. Meld je aan door een e-mail te sturen naar p.p.van.hemert@hva.nl en om op de hoogte te blijven van toekomstige events over de ontwikkelingen van een regionaal 02LAB!

Locatie: Corry Tendeloohuis , Fraijlemaborg 133, 2 verdieping zaal 2.067

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 3 oktober 2023

Datum

Startdatum 09 okt

Tijd

15:00 - 17:00 uur