Hogeschool van Amsterdam

Programma Ondernemerschap

Sébastiaan Martens

'Als je er genoeg tijd en passie in stopt kom je er sowieso'

Naast zijn studie Built Environment: Bouwkunde met de afstudeerrichting projectmanagement runt Sébastian Martens samen met Leon de Levita en Casper Molin Black Bee Productions, een creatieve productiemaatschappij gespecialiseerd in aangrijpende korte films. In juni vieren ze het éénjarig bestaan van hun bedrijf.

Leeftijd

18

Opleiding

Built Environment: Bouwkunde - afstudeerrichting Projectmanagement

Bedrijf

Black Bee Productions

Sébastian rolde er eigenlijk per toeval in. “Ik was nog aan het studeren en toen kwam dit op mijn pad. In het begin hielp ik op de set, toen werd ik uitvoerend producent, toen heb ik een project geproduceerd, en vervolgens ben ik mede-eigenaar geworden.” Dit alles dankzij Casper en Leon, twee vrienden van mij die mij er erg bij betrokken. Het succes van de jongens werkt verslavend. Ze zijn aan het uitbreiden en blijven nieuwe projecten starten. Zien dat wat ze doen werkt, geeft de ondernemers energie en drive om door te gaan. “We zijn nu met grotere dingen bezig, het is mooi om te zien dat we dat waar kunnen maken. ”Ook mooi om te zien zijn de positieve reacties die ze van anderen krijgen. “We zijn jong en mensen onderschatten ons. We horen daarna vaak dat ze dit hoge niveau helemaal niet hadden verwacht.”

Terugkijkend is Sébastian ook trots op wat ze in het afgelopen jaar hebben bereikt. Ze produceerden drie films en zijn nu bezig met de distributie daarvan. Veel van hun succes is te danken aan de mensen die meewerkten aan de film en aan de samenwerking tussen de drie ondernemers. De drie vullen elkaar goed aan.

Zo’n eigen bedrijf runnen combineren met een studie is volgens hem ‘goed te doen’, zeker als je het goed plant. Want aan het einde van de periode kan het nog wel eens druk worden. Maar “het is superleuk om iets te doen wat je leuk vindt buiten school om”, vindt Sébastian. “Dat je iets hebt om later op terug te kijken.” En de ambities van de ondernemers zijn torenhoog: “In de toekomst willen we bij de grote namen horen.”

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 19 juni 2019