Kenniscentrum Techniek

Ondernemerschap

inclusiever ecosysteem is een beter ecosysteem

Web

Internationaal gezien is Nederland één van de beste plekken voor ondernemerschap. Toch zijn er groepen, zoals vrouwen en migranten, die achterblijven qua ondernemerschap: de ontbrekende ondernemers.

Erik Stam, Yvette Baggen, Niels Bosma, Ruben Brave, Harry Garretsen, Ronald Kleverlaan, Klaas Molenaar, Janka Stoker, Ingrid Wakkee & Arjen van Witteloostuijn bespreken waarom een inclusiever ecosysteem een beter ecosysteem is.

Inleiding

Ondernemerschap – het zien van nieuwe mogelijkheden tot waardecreatie en dat daadwerkelijk ook omzetten in bedrijvigheid – is van groot belang voor de samenleving. Het zorgt voor werk en inkomen, voor persoonlijke ontwikkeling en in bredere zin voor bijdragen aan de oplossing van maatschappelijke problemen. Qua impact en productiviteit is het ook belangrijk dat nieuwe ondernemingen groeien.

Referentie Stam, E., Baggen, Y., Bosma, N., Brave, R., Garretsen, H., Kleverlaan, R., Molenaar, K., Stoker, J., Wakkee, I., & Van Witteloostuijn, A. (2023). Ondernemerschap: inclusiever ecosysteem is een beter ecosysteem. Web publication or website, Me Judice.
Gepubliceerd door  Centre for Economic Transformation 1 januari 2023

Publicatiedatum

jan 2023

Auteur(s)

Erik Stam
Yvette Baggen
Niels Bosma
Ruben Brave
Harry Garretsen
Ronald Kleverlaan
Klaas Molenaar
Janka Stoker
Arjen Van Witteloostuijn

Publicaties:

Research database