Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina
Verhaal

Gelijke kansen

Docent Dennis Bliek

Dennis Bliek is docent Commerciële Economie en Sportmarketing op de HvA. Dennis heeft een spierziekte en maakt daarom gebruik van een rolstoel. Dat zorgt ervoor dat hij in zijn professionele leven nog wel eens met vooroordelen te maken krijgt.

Laat je alsjeblieft niet beperken door wat anderen op voorhand van je denken

“Ik wil niet weten op basis van vooroordelen welke kansen mij ontzegd zijn.” Inmiddels geeft Dennis al weer meer dan een jaar met veel plezier les op de HvA en hij heeft het nog geen dag als werk gezien. “Ik vind het zo enorm leuk om dagelijkse basis om met collega’s en studenten te sparren. En ik hoop dat mijn persoonlijke situatie ze daarin nog wat extra’s meegeeft.”

Gelijke kansen

De minuut van Dennis Bliek, HvA-docent, over het gaan voor het maximaal haalbare.

Persoonlijk en inclusief

Op de HvA staat de mens centraal. Met onze persoonlijke en inclusieve aanpak willen we gelijke kansen creëren en mensen verbinden met verschillende levenservaringen en achtergronden. Op die manier hopen we dat onze studenten en medewerkers het beste uit zichzelf en elkaar halen. Of zoals Dennis het zegt: “Als je niks probeert dan weet je zeker dat je het niet gaat redden. Ga alsjeblieft voor het maximaal haalbare.”

Bekijk alle HvA minutes