Hogeschool van Amsterdam

Start je lerarenopleiding goed met het keuzetraject Oriëntatie op Vernieuwend Onderwijs

Het Amsterdamse onderwijs staat te springen om goed opgeleide leraren én vernieuwende leraren. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat jij je hebt ingeschreven om in september te starten met een opleiding tot leraar! En om je loopbaan als leraar een échte kickstart te geven brengen we graag het keuzetraject Oriëntatie op Vernieuwend Onderwijs onder je aandacht.

Wat is het keuzetraject Oriëntatie op Vernieuwend Onderwijs?


Het keuzetraject Oriëntatie op Vernieuwend Onderwijs, kortweg OoVO, is speciaal voor eerstejaarsstudenten. Kies je voor OoVO, dan volg je de vakken die gaan over lesgeven en over de ontwikkeling van jongeren samen met studenten van andere lerarenopleidingen van de HvA. Het gaat in totaal om 24 van de 60 studiepunten in het eerste jaar.

Je start al in de eerste maand van de opleiding met je stage (reguliere opleidingen starten veelal pas in februari met de stage). Bijzonder is dat je meteen aan de slag gaat met echte opdrachten vanuit de school. En je krijgt de kans om zelf te bepalen hoe je deze opdrachten gaat uitvoeren. Je stageplaats is gegarandeerd op een van de vernieuwingsscholen in Amsterdam waar wij mee samen werken.

Kortom, een echte kickstart van je loopbaan als docent én de manier om snel en gemakkelijk een groot netwerk binnen Amsterdamse vernieuwingsscholen op te bouwen.


Wat is een vernieuwingsschool?


In een snel veranderende samenleving veranderen scholen gewoon mee. Zo zijn er scholen voor jongeren van 10 tot 16 jaar, of scholen waar leerlingen van verschillende opleidingsniveaus de eerste drie jaar in een klas zitten en zijn er scholen die geen traditionele vakken meer aanbieden, maar vakken integreren. Deze scholen vragen uiteraard om een ander type leraar. En daar spelen wij als hogeschool op in.

In september 2022 starten we met een vierjarige leerroute Leraar in Vernieuwend Onderwijs, maar we bieden jou nu al de kans om via het keuzetraject Oriëntatie op Vernieuwend Onderwijs wat ervaring op te doen als leraar in vernieuwend onderwijs.


Iets voor jou?


Wij bieden je deze kickstart graag aan, maar het vraagt ook iets van jou! Dus:

  • Hou je van extra uitdaging?
  • Heb je zin om zelf invloed te hebben op wat en hoe je leert?
  • Lijkt het je leuk om samen met studenten van andere opleidingen een deel van je vakken te volgen?
  • En wil je direct bij de start van de opleiding al starten met het werken in de praktijk via je stage?

Vier keer een ja als antwoord? Dan is OoVO jou op het lijf geschreven.


Meer weten?


Heb je interesse in het keuzetraject Oriëntatie op Vernieuwend Onderwijs? Meld je dan nu aan voor de online voorlichtingsbijeenkomst op vrijdag 27 augustus 11.00 – 11.30 uur.

Of loop tijdens jouw introductiedagen even binnen bij ons voor meer informatie.

Datum Tijdstippen (vrije inloop) Locatie
30 augustus 12.00 - 13.00 en 15.00 - 16.00 Kohnstammhuis 5A-09
31 augustus
12.00 - 13.00 en 15.00 - 16.00
Kohnstammhuis 5A-09
1 september
12.00 - 13.00 en 15.00 - 16.00
Kohnstammhuis 5A-09


Je kunt ook altijd contact opnemen met Monique van Schaik via m.van.schaik2@hva.nl . Zij is vanaf maandag 16 augustus weer aanwezig.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 12 juli 2021