Onderzoek

Naast onderwijs is onderzoek een primaire taak van de HvA. Het onderzoek aan de HvA is geworteld in de beroepspraktijk en draagt bij aan de continue verbetering van de kwaliteit van het onderwijs en aan praktijkinnovaties.

Het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek dat voldoet aan de standaarden van kwalitatief goed onderzoek is de centrale missie. Doel van dergelijk professioneel, praktijkgericht onderzoek is om een bijdrage te leveren aan het verbeteren en vernieuwen van de beroepspraktijk. Door het genereren van kennis en inzichten kunnen concrete oplossingen worden aangedragen voor ondervonden praktijkproblemen.

Daarmee onderscheidt en profileert het onderzoek vanuit het kenniscentrum zich nadrukkelijk ten opzichte van het academisch theoriegerichte onderzoek dat aan universiteiten wordt uitgevoerd.

Het Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding heeft de lectoraten:

Binnen het Kenniscentrum wordt er onderzoek uitgevoerd door het Centre of Expertise Urban Education en door het Smart Education Lab in het Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 22 januari 2024