Verwante opleidingen

Sportieve types zien misschien meer in een opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, waar je van je hobby je werk leert maken en wordt getraind tot leraar lichamelijke opvoeding, bewegingsdeskundige of activiteitenbegeleider.

Wanneer jij denkt dat je buiten school meer kunt betekenen, kijk dan eens bij de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Daar help je jongeren, ouderen of mensen met een beperking door ze te begeleiden in hun dagelijkse bezigheden of ze te helpen bij specifieke kwesties. Tevens kun je ervoor kiezen in het gevangeniswezen of de psychiatrie te gaan werken.

Als maatschappelijk werker na je opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening draag je werkelijk bij aan praktische oplossingen voor sociale en individuele problemen van de mensen die jouw hulp nodig hebben. Wil je een sociale bijdrage leveren op het culturele vlak, kies dan voor de studie Culturele en Maatschappelijke Vorming. Je brengt mensen dichter bij elkaar in je functie als medewerker of coördinator van bijvoorbeeld een buurthuis of cultureel centrum.

Lijst met verwante opleidingen / leerroutes

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 23 oktober 2018