Student aan het woord

Testimonial

“Ik heb eerst mbo niveau 4 Horeca gedaan. Hierna heb ik twee jaar fulltime gewerkt en ontdekt dat er voor mij geen toekomst in de horeca lag. Pedagogiek sprak mij aan, omdat ik zelf in mijn jeugdjaren een moeilijke tijd heb gehad."

Ik wil graag verder groeien en in de toekomst een leidinggevende functie bekleden

Kirsten Makkes Van de Deijl - Pedagogiek

"Als minor heb ik De Psychologie van Studiekeuze en Loopbaanbegeleiding gekozen. Deze minor is vooral op de praktijk en op het leren van vaardigheden gericht. Je loopt stage en doet bijvoorbeeld een assessment waarbij je je vaardigheden laat zien. Hierop word je ook beoordeeld. Dit is belangrijk, want het gaat er uiteindelijk om wat je in de praktijk kunt.

Voor mijn scriptie heb ik onderzocht hoe jongerenwerk van Stichting DOCK een aanvulling kan zijn op vmbo-onderwijs in Amsterdam-Noord. Hiervoor heb ik leerlingen en docenten van een v(m)bo school in Amsterdam-Noord gevraagd naar hun wensen en behoeften. Er bleek behoefte aan talentontwikkeling, stimulering van zinvolle vrijetijdsbesteding en informatie over het omgaan met social media en gezondheid.

Vervolgens heb ik vier themabijeenkomsten over social media ontwikkeld, die ik aankomend schooljaar samen met collega’s mag inzetten op deze school. Thema’s die ik behandel zijn cyberpesten, sexting en grooming. Hierbij maak ik bewust gebruik van actieve werkvormen, zoals speeddaten, interactieve film, over de streep, debat en groepsdiscussies. Gericht op zelf doen en zelf ontdekken. Op school moeten ze al genoeg zitten en luisteren.

Het gaat er uiteindelijk om wat je in de praktijk kunt. Ik wil graag verder groeien en in de toekomst een leidinggevende functie bekleden. Maar eerst wil ik ervaring opdoen met de doelgroep.”