Cursist aan het woord

Testimonial

Ik heb een mooie tijd gehad als engineer in de olie- en gasindustrie. Daar heb ik gewerkt als techniek tekenaar, projectleider en als hoofd engineering. Na 23 jaar in het bedrijfsleven wilde ik het roer helemaal omgooien. En daar heb ik tot nu toe geen moment spijt van gehad!

Door deze opleiding ben ik meer mezelf geworden.

Ruud Belderok - Docent Werktuigbouwkunde Horizon College in Hoorn

Al was de weg hier naartoe wel zoeken. Geen bedrijfsleven meer, maar wat dan wel? De trigger kwam eigenlijk doordat ik al jarenlang een jeugd meidenvoetbalteam coachte. Ik vind bezig zijn met jongeren leuk én ik houd van techniek. De optelsom was snel gemaakt; leraar worden. Al zag ik mezelf nog niet direct voor een klas staan.

Ik heb het Horizon College in Hoorn aangeschreven met eigenlijk maar één vraag; hoe kan ik leraar worden? Niet veel later stond ik voor een groep leerlingen en na drie weken wist ik; dit is het helemaal voor mij! Ik moest alleen wel mijn bevoegdheid halen. Dus zelf weer 18 maanden terug de schoolbanken in. De eerste cursusdagen waren spannend en confronterend, want je bent ineens de hele dag met jezelf bezig; hoe je iets zegt, hoe je erbij staat en hoe je overkomt. Je wordt je als cursist weer heel bewust van het gedrag van je eigen leerlingen, want je bent zelf die leerling.

Ik heb de opleiding als heel positief ervaren, we hebben een leuke, diverse groep en worden goed begeleid. De sfeer is goed, iedereen zit in hetzelfde schuitje en begrijpt elkaar hierdoor goed. Ik ben echt veranderd in dit anderhalve jaar, ik ben zelfverzekerder en handel bewuster. Loopt een les anders dan gepland? Geen probleem, ik kan hier nu veel beter op inspelen. Eigenlijk durf ik wel te stellen dat ik nu veel meer mezelf ben geworden.

Tip die ik iedereen wil meegeven; de opleiding is best pittig, je moet veel voorbereiden en opdrachten uitvoeren op je eigen werkplek. Zorg dat je hier voldoende tijd en ruimte voor krijgt van je werkgever.