Marloes van Verseveld wint NRO-verbindingsprijs 2020

29 okt 2020 11:30 | Faculteit Onderwijs en Opvoeding

De winnaars van de NRO-verbindingsprijzen 2020 zijn bekend! Een deskundige jury heeft uit alle inzendingen voor de NRO-verbindingsprijzen er twee gekozen die er met de hoofdprijs vandoor gaan. HvA-docent en onderzoeker Marloes van Verseveld wint de NRO-verbindingsprijs voor het basisonderwijs.

Marloes krijgt deze prijs voor haar doorontwikkeling van de PRIMA-aanpak. Dit is een modulair lespakket voor het basisonderwijs gericht op het voorkomen, signaleren en aanpakken van pesten op scholen. De winnaar voor het middelbaar onderwijs is Aad Oosterhof (practor zorg & (sensor) technologie) - Toepassing Methode Design Thinking in de zorg. Beiden hebben een promotievideo en een bedrag van € 2.000 gewonnen. De winnaars worden binnenkort in een besloten digitale bijeenkomst in het zonnetje gezet.

NRO-verbindingsprijzen

Met de NRO-verbindingsprijzen worden onderwijsprofessionals en wetenschappers in het zonnetje gezet die door toepassing van wetenschappelijke kennis in de dagelijkse lespraktijk het onderwijs in Nederland verbeteren en vernieuwen.

Vanuit de behoefte aan verdere professionalisering op het gebied van het voorkomen, signaleren en aanpakken van pesten heeft Marloes dit onderzoek vanuit het Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding opgezet in samenwerking met professionals in het basisonderwijs. Marloes vertelt in deze video over haar onderzoek, aanpak en deze samenwerking.

De NRO-verbindingsprijzen zijn een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek in samenwerking met de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad en de Vereniging voor Onderwijs Research.