Symposium & dialoogspel Een Potje Polarisatie

Symposium

Graag nodigen we je uit voor een actueel en inspirerend symposium en dialoogspel Een Potje Polarisatie op vrijdag 24 juni 2022.

Een Potje Polarisatie: een korte kennismaking

Maatschappelijke spanningen zijn van alle tijden en dat zien we ook terug in het klaslokaal. Om onderwijsprofessionals meer inzicht te geven in hoe polarisatie werkt en met elkaar in gesprek te gaan over dit fenomeen, hebben docenten (vo, mbo en hbo) van de masteropleiding Professioneel Meesterschap als onderdeel van hun afstudeerproject een dialoogspel ontwikkeld: Een Potje Polarisatie. Tijdens het symposium op 24 juni staat de pilotversie van dit spel centraal. Verschillende experts zullen hun perspectieven op polarisatie in de klas delen. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag. Spannend hè?

Datum

Vrijdag 24 juni 2022

Tijd

10.00 – 13.00 uur

Locatie

Kohnstammzaal (in het Kohnstammhuis)

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via deze link. Voel je vrij om de uitnodiging te delen binnen jouw netwerk. Let op: meld je alleen aan als je zeker weet dat je aanwezig kunt zijn. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de zaalcapaciteit optimaal kan worden benut.

Programma

10.00-10.15

Inloop & opening

10.15-11.00

Polarisatie vanuit verschillende perspectieven

Tijdens een panelgesprek gaan onder andere Nick Putman (projectleider SESI Community Center), Sameha Bouhalhoul (trainer & onderwijsontwikkelaar Sociale Rechtvaardigheid), Machteld de Jong (lector Diversiteitsvraagstukken) en Nathalie Vriezelaar (programmamanager Stichting School en Veiligheid) met elkaar in gesprek over polarisatie in het onderwijs.

11.00-11.45

Speel het spel

Deelnemers gaan in groepen aan de slag met het levendige dialoogspel Een Potje Polarisatie.

11.45-12.30

Opbrengsten bespreken & kennisdeling

Aan de hand van een interactieve sessie, onder leiding van Farid Bouchlaghmi (adviseur Platform Jeugd preventie Extremisme en Polarisatie) gaan deelnemers met elkaar in gesprek over de inzichten die zij hebben opgedaan door het spelen van Een Potje Polarisatie.

12.30-13.00

Lunch & afsluiting

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 24 mei 2022

Datum

Startdatum 24 jun

Tijd

10:00 - 13:00 uur