Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Toelatingsprocedure

Wat leuk dat je je wilt aanmelden voor de opleiding NT2 Docent Nederlands als Tweede Taal voor Onbevoegden (post-hbo)! Hier vind je informatie over de toelating.

Toelating

Nadat je hebt aangemeld met het aanmeldformulier ontvang je een reactie. Daarna volgen 2 acties:

 1.  Je meldt je stage- of werkplek NT2, indien je dit nog niet bij aanmelding hebt kunnen doen omdat je toen nog geen stage- of werkplek had.

  Let op: Je komt alléén in aanmerking voor een intakegesprek als je een hbo/wo bachelordiploma hebt en een stage- of werkplek NT2 waar je minimaal 6 uur per week stageloopt of werkt. De stage- of werkplek moet voor de instroom van september uiterlijk 20 mei rond zijn. Voor de instroom van januari moet de stage- of werkplek uiterlijk 1 oktober rond zijn. Deze deadlines zijn ook van toepassing voor het doorgeven van je stage- of werkplek.

  Je start in de eerste week van september of januari. Je kunt binnen 2 maanden vóór de start van de opleiding nog kosteloos annuleren. Na het voldoen van aan alle voorwaarden, inclusief intake, zijn dit de uiterste data voor kosteloze uitschrijving:

  Septemberinstroom: eerste week van juli.
  Januari-instroom: eerste week van november.
   
 2. Je voert het intakegesprek. Het doel van het intakegesprek is het bespreken van jouw specifieke situatie en je werk- of stageplek in relatie tot de opleiding. Uiteraard heb je nog de gelegenheid je vragen te stellen. Het intakegesprek kan een negatief advies opleveren. In dat geval kun je de inschrijving kosteloos annuleren.

Het voortijdig stoppen met de opleiding betekent in geen geval dat je aanspraak kunt maken op restitutie van het inschrijfgeld. In uitzonderlijke gevallen kan van deze regel worden afgeweken in overleg met de opleidingscoördinator.