Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

Deze professional course is voor ‘Future Innovators’: professionals met technische én ondernemende skills om de innovaties van morgen te creëren. Tijdens het programma werk je aan een innovatieve oplossing, product of dienst voor een relevante casus uit jouw bedrijf. Je ontwikkelt future-proof skills die je direct in de praktijk toepast. Na afloop ben je een certified innovation professional met een toekomstbestendige mindset en vaardigheden die je professionele toekomst versterken.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)

Programma

Het opleidingsprogramma voor (technische) medewerkers in MKB-bedrijven op het gebied van innovatie management. De focus ligt op het ontwikkelen van ondernemende en innovatieve vaardigheden, beheren van innovatie processen en het creëren van innovatieve oplossing met impact.

Innovatie en ondernemerschap
  • Tijdens deze course verdiep je je in modules zoals corporate entrepreneurship, design thinking, innovatieprocessen, innovatiemanagement, opportunity discovery & evaluation, experimentation & validation, business modeling, finance en pitching.
  • Daarnaast krijg je exclusieve toegang tot alle resources van de Hogeschool van Amsterdam: state-of-the-art innovatielabs, experts op het gebied van techniek en productontwerp, een uitgebreide kennisdatabank en inspirerende gastsprekers. Alles wat je nodig hebt om jouw ideeën naar een hoger niveau te tillen!

Doelgroep

Deze cursus is voor young professionals binnen MKB-bedrijven die zich verder willen ontwikkelen op gebied van innovatiemanagement.

Cursusdagen

Het programma duurt 3 maanden (deeltijd/hybride) en de tijdsinvestering is een dag in de week. Één dagdeel fysieke sessie op HvA (op vrijdagen 12-16), denk aan workshops, coaching, gastsprekers, challenges en praktische opdrachten. Het andere dagdeel bestaat uit peer coaching (online) & zelfstandig werken (online).

Kosten

€2500 euro

Toelating

Voor deze cursus is er geen specifieke vooropleiding in de techniek vereist. Wel dien je minimaal in het bezit te zijn van een mbo-4 diploma, havo- of vwo-diploma met wiskunde, of als je 21 jaar of ouder bent kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek.

Tijdsinvestering

Houd rekening met één dagdeel een fysieke sessie en het andere dagdeel online peercoaching. Houd daarnaast rekening met zelfstandig online werken.

Groepsgrootte

Er is plek voor 5 tot 8 deelnemers.

Waarom deze cursus?

  • Deze hands-on cursus heeft als uitgangspunt om theorie gelijk om te zetten in impact voor het bedrijf. Oftewel, de tools, vaardigheden en kennis die je leert worden gelijk toegepast om zo veel mogelijk positieve impact te maken.
  • Na deze cursus ben je in staat om complexe innovatie vraagstukken op een holistische en tastbare manier op te lossen binnen de context van jouw bedrijf.
  • Aan het einde van de cursus ontvang je de titel "Certified Innovation Professional".

Wat zijn de voordelen als deelnemer en bedrijf?

  • Een verhoogd probleemoplossend vermogen en creativiteit
  • Opbouw van expertkennis op het gebied van innovatiemanagement en het creëren van innovatieve oplossingen
  • Groter aanpassingsvermogen, flexibiliteit en verbeterde samenwerkings- en communicatie vaardigheden
  • Ontwikkelde leiderschapskwaliteiten, initiatief en veerkracht, maar ook een hoge klantgerichtheid door focus op klantbehoeften en marktdynamiek
  • Ondernemende en professionele vaardigheden die gelijk inzetbaar zijn

Docenten

Je krijgt les van drie ervaren docenten die hun praktijkkennis als startup coaches, ondernemers en ontwerpers inzetten om theorie en praktijk te verbinden. Tijdens de onderwijsdagen koppelen zij actuele inzichten aan jouw casussen, zodat je direct leert hoe je deze kunt toepassen. Rutger Schuurman richt zich op Pitchen, Teamdynamiek en Entrepreneurial Skills. Marc Barends specialiseert in Prototyping en Productontwikkeling en Moses Faleafaga geeft o.a. les over Lean Startup en Business Models.

Heb je een vraag?

Neem contact op met Rutger Schuurman