lectorale rede dr.Tibert Verhagen

Lector Emerging Technology for Business

Lectorale rede

Tibert Verhagen, Lector Emerging Technology for Business aan de Hogeschool van Amsterdam, heeft op dinsdag 6 februari 2024 om 16.00 uur (CET) zijn lectorale rede uitgesproken waarin hij uiteenzette hoe het lectoraat de komende jaren bij wil dragen aan onderzoek, onderwijs en praktijk.

Locatie, aanmelden en livestream

De rede vond plaats in de Van Haarlemzaal in het Jakoba Mulderhuis in Amsterdam (Rhijnspoorplein 2, Amsterdam). De bijeenkomst was ook online te volgen via de Livestream. De opname volgt binnenkort hieronder.

Lector Tibert Verhagen

Binnen het lectoraat Emerging Technology for Business wordt hoogwaardige praktijkgerichte kennis vergaard over het gebruik van opkomende digitale technologieën door bedrijven en de effecten die dit heeft op het bedienen en behouden van klanten, competitief vermogen, business modellen, en commerciële processen. Het lectoraat richt zich met name op potentieel disruptieve technologische innovaties, zoals smart devices, sociale robots, augmented reality, virtual reality, conversational interfaces en Internet of Things. Het lectoraat heeft een informatiekundig perspectief, wat impliceert dat de focus van het onderzoek op de onderzochte technologieën zelf is gericht waarbij zowel de adoptie, het gebruik, de (door)ontwikkeling en de gevolgen van het gebruik van deze technologieën worden meegenomen. Het lectoraat werkt nauw samen met het midden- en kleinbedrijf, met name uit de retail- en technologiesector, en brancheorganisaties. Bedrijven en andere instellingen kunnen bij het lectoraat terecht voor onderzoek en advies op het gebied van opkomende digitale technologieën.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 8 februari 2024
Lectorale rede

Datum

Startdatum 06 feb

Tijd

16:00 - 17:00 uur

Contact

Locatie

Jakoba Mulderhuis (JMH) | Amstelcampus

Rhijnspoorplein 2

1091 GC Amsterdam

020 595 1450