lectorale rede dr. Marten Teitsma

Lector Applied Quantum Computing

Lectorale rede

Op dit moment wordt overal ter wereld geïnvesteerd in quantumtechnologie. Zowel in de ontwikkeling van quantum computing, quantumsimulatie als quantumcommunicatie en quantum sensing. Zozeer zelfs dat er sprake is van een quantumrace. Wanneer quantumcomputers voldoende groot en robuust zijn hopen we door nieuwe manieren van berekenen complexe optimalisatievraagstukken op te kunnen lossen.

Marten Teitsma, Lector Applied Quantum Computing aan de Hogeschool van Amsterdam, zal op dinsdag 30 november 2021 om 16.00 uur (CET) zijn lectorale rede uitspreken. Hierin zal hij uiteenzetten hoe het lectoraat de komende jaren bij wil dragen aan onderzoek, onderwijs en praktijk.

U wordt door het College van Bestuur van harte uitgenodigd deze lectorale rede digitaal bij te wonen. Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zal de lectorale rede een besloten karakter hebben en als livecast worden uitgezonden.

Dr. G.R. (Geleyn) Meijer Rector Hogeschool van Amsterdam.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 9 november 2021

Startdatum 30 nov