Hogeschool van Amsterdam

The Higher Education Conference

Exploring the research-teaching-praxis nexus

Evenement

Na een succesvolle editie in 2016 zal de nieuwe editie van the Higher Education Research Conference (HEC) plaatsvinden op 28 en 29 oktober 2019 in Amsterdam. De conferentie wordt georganiseerd in samenwerking met de divisie hoger onderwijs van de Vereniging voor Onderwijs Research (VOR-HO).

De driehoek onderzoek-onderwijs-praktijk  beschouwt een gelijkwaardige link tussen alle componenten binnen het hoger onderwijs (Kaplan 1989). Echter blijkt uit de literatuur dat er een kloof is tussen deze componenten met name tussen onderzoek en de toepassing ervan in de praktijk (Grosu, Almăşan & Circa, 2015).

Hoger onderwijs heeft een centrale rol bij het opleiden van toekomstige professionals en moet daarom een holistisch raamwerk bieden met betrekking tot de praktijk van onderzoek en onderwijs. We willen onderzoekers, onderwijskundigen, beleidsmakers, experts uit de industrie en collega's uit de beroepswereld uitnodigen om ideeën uit te wisselen over de relatie tussen onderzoek, onderwijs en praxis.

Voorstellen voor onderzoek in het hoger onderwijs worden verwelkomd in het Engels op poster-, paper- en symposiumformaat. De deadline voor het indienen van voorstellen is 14 juni 2019.

Registratie voor het congres is ook mogelijk zonder het indienen van een congresvoorstel. De registratie opent op 1 mei 2019. 

Meer informatie voor registratie en voorstellen

Gepubliceerd door  Higher Education, Research and Innovation 27 september 2019