Hogeschool van Amsterdam

House of Skills, voor een toekomst die werkt

Evenement

Alle talenten van mensen zijn nodig. Daarom is het belangrijk dat we meer kijken naar skills van mensen en niet alleen naar diploma’s. Op die manier kunnen veel meer mensen werk krijgen én houden. Hoe zien de vaardigheden van de toekomst eruit en hoe krijg jij deze aangeleerd? Hoe bereiden we de arbeidsmarkt voor op een toekomst die we nog niet kennen?

Werk is de ruggengraat van onze samenleving en verandert in een hoog tempo. Robots, platformen en wie weet wat nog meer door verdergaande automatisering en technologisering. Drie onderzoekers van het lectoraat Management van Cultuurverandering verzorgen een workshop rond het onderzoeksproject House of Skills.

Werken aan loopbaanontwikkeling

Tijdens deze workshop krijgen deelnemers het woord over hoe zíj denken dat mensen in een kwetsbare branche of mensen die het lastig vinden om op eigen houtje aan hun loopbaanontwikkeling te werken, door House of Skills geholpen kunnen worden. Dat doen we aan de hand van persona’s. Persona’s zijn profielen van potentiële klanten van House of Skills die van elkaar verschillen in sociale zekerheid, werkervaring en opleiding en persoonlijke eigenschappen.

Klantreis naar House of Skills

Samen gaan we een experiment aan: we verplaatsen ons in deze persona’s en doorlopen de stappen die een deelnemer zou volgen. Zo ontwikkelen we een klantreis. Hoe zou deze persona gebruik willen of kunnen maken van het aanbod van House of Skills? Welke producten en diensten zouden de persona het beste verder helpen? Op deze vragen zoeken we met elkaar een antwoord.

Workshopleiders HvA

  • Marije Ebbers, onderzoeker
  • Anna de Zeeuw, onderzoeker
  • Eva Möller, onderzoeker

Programma

Dinsdag 18 juni 13.30-16.30 uur
OBA Oosterdok
Meer informatie en aanmelden

Deze breakout maakt deel uit van de urban conference Werk in Uitvoering. Scenario's voor de arbeidsmarkt van de toekomst van 9.30-16.30 uur in OBA Oosterdok. 

Contactpersoon HvA: Eva Möller (Urban Management)

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 12 juni 2019