Centre for Economic Transformation | CET

Welke technologie past bij mijn winkel

Project

Om mkb-winkeliers verder te helpen met het maken van een keuze voor innovatieve technologie is er onder leiding van Retail Insiders een gemeenschappelijk initiatief ontstaan waarbij wordt samengewerkt met het Retail Innovation Platform, Future Proof Retail en de Rabobank.

Het doel van het initiatief is om met elkaar één website op te zetten waar winkeliers in Nederland naar toe kunnen gaan om informatie over technologische innovaties te vergaren, een beslistool voor zijn eigen winkel te gebruiken (op basis van budget, doelen, wensen), en in contact te komen met mogelijke leveranciers van technologie.

Vanuit het initiatief is door Retail Insiders bij de HvA de vraag neergelegd om vanuit het RAAK-MKB project: a) een gedegen empirisch onderzoek onder mkb-winkeliers in Nederland op te zetten en uit te voeren om zo hun functionele wensen en behoeften in kaart te brengen als het gaat om de te ontwikkelen website, en b) de onderzoeksresultaten te vertalen in richtlijnen voor websiteontwerp. Op basis van deze richtlijnen zullen de bovengenoemde partijen de website bouwen en lanceren.

Via de website zal toegepaste kennis over innovatieve technologie (afkomstig van hogescholen, brancheorganisaties, universiteiten) voor een zeer grote doelgroep worden ontsloten. We maken het hiermee laagdrempelig voor de retailer om waardevolle informatie te verkrijgen waarmee hij/zij een goede afweging en keuze op maat kan maken voor zijn/haar specifieke situatie.

Gepubliceerd door  CAREM 19 mei 2021

Project Info

Startdatum 01 jan 2020
Einddatum 31 mrt 2021

Contact