Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Uitgangspunten Centre of Expertise Applied AI

1. Het Centre of Expertise is een thematische bundeling van bestaand onderzoek en infrastructuur bij alle faculteiten van de HvA (lectoraten, opleidingen, Digital Society School, etc.). Daarmee wordt het thema AI zichtbaar gemaakt in alle toepassingssectoren.
  2. Het Centre of Expertise is een accelerator voor de bestaande activiteiten binnen de HvA en legt connecties met nieuwe partners in alle domeinen.
  3. Het Centre of Expertise richt zich op zowel korte- als middellangetermijn vraagstukken in labs waarin praktijk, onderwijs en onderzoek samenkomen.
  4. Het Centre of Expertise stelt zich tot doel om de data- en brede AI-wijsheid (basiskennis) van alle HvA-studenten en -medewerkers te bevorderen om daarmee professionals van de toekomst toe te rusten voor de digitale transitie.
  5. Het Centre of Expertise biedt een inclusieve vorm van leven-lang-leren: werken in co-creatie in innovatieve omgevingen (labs) en deelnemen aan openbare masterclasses en trainingen.
  6. Het Centre of Expertise levert een actieve bijdrage aan het publieke debat rondom AI en digitalisering in de Metropoolregio Amsterdam.
Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 22 juli 2020