Hogeschool van Amsterdam

Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Centre for Financial Innovation

Faculteit Business en Economie

Als er een toepassingsgebied is waar AI toekomst heeft, dan is het in finance, controlling en accounting. Professionals in deze vakgebieden houden zich bijna exclusief bezig met het ontwikkelen en verrijken van data.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

De afgelopen twee decennia hebben een enorme groei laten zien in de omvang van databestanden, de rekensnelheid van computers en de veelheid aan informatiesystemen en webapplicaties. Ook kwam een groot aantal gebruikersvriendelijke en snelle datamining, processmining, IT auditing, data-analytics en blockchain-tools beschikbaar.

Toch ziet het Centre for Financial Innovation (CFI) dat deze technologische ontwikkelingen op het gebied van ICT, digitalisering en data-analytics op dit moment slechts in beperkte mate worden benut in het beroepenveld van finance, controlling en accounting. Dit komt mede door de enorme verbrokkeling in het vakgebied. Daarnaast is er te weinig kennis van de toepassingsmogelijkheden aanwezig, terwijl de opleidingsprogramma’s van de hogescholen en universiteiten vaak onvoldoende zijn ingericht op de toepassing van bovengenoemde technologieën in de beroepspraktijk van afgestudeerden.

Het CFI gaat daar verandering in brengen. Het lab houdt zich onder meer bezig met de optimale inzet en adoptie van AI in het beroepenveld van Finance & Accounting. De technologie van Artificiële Intelligentie kan bijvoorbeeld helpen om digitale fraude detecties beter uit te voeren.

Benieuwd wat het Centre for Financial Innovation voor jou kan betekenen? Ben je op zoek naar bijvoorbeeld een (afstudeer-)opdracht, minor of stage? Of wil je als bedrijf/organisatie graag met het lab samenwerken? Neem dan contact op met:

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 21 juni 2021