HEB JIJ EEN INNOVATIEF IDEE ZOALS TONY CHOCOLONELY OF SWAPFIETS

Ontdek in twintig weken hoe je van jouw idee een startup maakt!

22 aug 2019 17:23 | Ondernemerschap

Heb jij een innovatief of duurzaam idee en wil je dit ontwikkelen tot een startup, maar heb je geen idee wat hier allemaal bij komt kijken of hoe je het juiste team bij elkaar krijgt? Tijdens ons halfjaarlijkse 10K programma wat op 16 september van start gaat, krijg je 20 weken lang coaching en begeleiding om jouw idee startup ready te maken. Tijdens het 10K-programma werk je een halfjaar aan een plan, je team en je eigen ondernemerschapsvaardigheden!

Checklist

• Jij hebt een creatieve oplossing of een idee voor een duurzame innovatie
  • Je kunt extra hulp, coaching en kennis gebruiken om jouw idee te realiseren
  • Work hard (play hard) is een mentaliteit die bij jou past

Ondernemen iets voor jou?

De drijfveer van alle 10K-deelnemers is om met hun idee impact te creëren. Dit kan door een bijdrage te leveren aan de energietransitie, een idee voor een leefbaardere stad door minder vrachtverkeer, of omdat je wil dat zoveel mogelijk consumenten jouw product kopen.

Ondernemerschap kan een middel zijn om de wereld mooier te maken, te innoveren of om een goede boterham mee te verdienen. Het een sluit het ander niet uit.

Wat je doel ook is, je zult een plan nodig hebben om erachter te komen wie jouw product gaat gebruiken, hoe je het wilt produceren, hoe jouw team eruit gaat zien en hoe je de onderneming/het idee gaat financieren.

10K-programma

Tijdens 10K word je door de coaches geholpen bij het ontwerpen van jouw businessmodel. Na twintig weken heb je een businessplan, een pitch en de ervaring om naar een bank, investeerder of potentiële samenwerkingspartner te stappen. Daarnaast weet jij precies wat er van jou, jouw team en jouw idee verwacht wordt.

Dit betekent twintig weken hard werken met andere gemotiveerde studenten. Naast het harde werken is ondernemen en deelnemen aan 10K, vooral heel erg leuk en inspirerend. Het geeft je de kans jouw idee werkelijkheid te laten worden en misschien wel de wereld – of een klein deel ervan – te veranderen!

We beginnen 16 september 2019 met een intensieve week en zullen elkaar daarna om de twee weken zien voor coaching, begeleiding en telkens een andere masterclass. We sluiten het programma af met een Dragons’ Den waar je bewijst dat je startup ready bent.

Aanmelden of vragen?

Om je aan te melden voor het programma hoef je alleen een mailtje te sturen naar ondernemerschap@hva.nl waarna we zo snel mogelijk een intake gesprek met je zullen inplannen. Daarnaast ben je altijd welkom om binnen te lopen bij de Amsterdam Venture Studios - Amstelcampus (Wibautstraat 3b).