Hogeschool van Amsterdam

5K

Verdiepingsprogramma voor duurzaam, innovatief en inclusief ondernemerschap

Ben jij op zoek naar extra verdieping voor jouw project, startup of business plan? Wil jij misschien na dit semester door met jouw idee of onderneming en vind je het daarom belangrijk je te verdiepen in duurzaam, innovatief en inclusief ondernemerschap? Dan is 5K het introductieprogramma voor jou!

Komend half jaar organiseren wij een programma met vijf extra workshops. Deze workshops worden gegeven door experts van het Programma Ondernemerschap en zijn bedoeld om je direct te kunnen helpen bij jou onderneming.

Voor wie is 5K?

5K is een programma dat is bedoeld voor iedere student en ieder studententeam dat naast hun studie op zoek is naar extra verdieping op het gebied van ondernemerschap.

Een korte checklist:

  • je bent bezig met je eigen startup, een innovatief idee of bent nieuwsgierig om ondernemerschap te verkennen
  • je bent student aan de Hogeschool van Amsterdam of bent hier afgelopen twee jaar afgestudeerd
  • je bent hardwerkend, onderzoekend en intrinsiek gemotiveerd om het programma te volgen
  • je kunt aanwezig zijn op de onderstaande momenten

De workshops

De workshops vinden plaats op 12 maart, 19 maart, 9 april, 14 mei en 28 mei tussen 16:00 en 19:00 en er is een kop soep en een broodje voor jullie.

De onderwerpen van de workshops zijn:

Your position in your network

Ondernemen is netwerken, maar het moet niet zo zijn dat het een doel in plaats van middel wordt. Hoe breng je je netwerk in kaart en hoe geef je richting aan jouw netwerkinspanningen? Dit zijn thema’s die in deze workshop aan bod komen.

Map your sustainable impact

Tijdens deze workshop gaan we kijken hoe duurzaam jouw idee is. Waar is er werk aan de winkel, waar liggen kansen en wat zijn de wensen van jouw eindgebruiker als het gaat om duurzaamheid?

Opportunities for collaboration

Om jouw idee te realiseren heb je waarschijnlijk de samenwerking nodig van tal van organisaties. Hoe je deze organisaties vindt en op welke manier je een samenwerking inricht staat centraal bij deze workshop.

Exploring the Amsterdam Ecosystem

In Amsterdam zijn er tal van organisaties die slechts op een korte wandeling van je verwijderd zijn, maar hoe breng je de kansen in kaart en benut je de kracht van het Amsterdamse ecosysteem?

Problem Statement Canvas for Startup

Deze workshop helpt je bij het helder formuleren van de behoefte waar jij met jouw idee of startup op inspeelt zodat deze klaar is om te gebruiken en je deze kunt onderbouwen in elke pitch.

 

Na afloop

Na afloop van het programma heb je in ieder geval:

  • Extra kennis en vaardigheden die van pas komen in je startup
  • Een vrijblijvend intake/selectie gesprek voor de 10K Pre-Incubator
  • Een certificaat

En uiteraard kan je in de Amsterdam Venture Studios een gratis werkplek krijgen mét je logo op de deur. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Kortom: we hopen dat dit programma jullie gaat helpen bij jullie ontwikkeling als ondernemende professionals en het zetten van de schouders onder jullie idee of startup!

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 5 februari 2020