Hogeschool van Amsterdam

Over 10K

De 10 Pre-Incubator is het programma dat is ontworpen om HvA studenten met een creatieve oplossing of duurzame innovatie te helpen deze door te ontwikkelen tot een startup die deze ideeën echt kan realiseren.

Het programma bestaat sinds 2017 en heeft sinds die tijd hebben in het totaal x startups meegedaan. Deze ‘ teams’ bestaande uit een tot vijf studenten of alumni komen vanuit de gehele Hogeschool van Amsterdam. En sinds 2019 staat het programma ook open voor bachelor studenten van de andere Amsterdamse kennisinstellingen.

Masterclasses, Feedback coaches en Dragons

Naast de vaste organisatoren en coaches wordt elk half jaar weer mogelijk gemaakt door tal van professionals die op woensdagavonden een masterclass over hun vakgebied komen geven – van marktonderzoek en branding tot sales en de eerste indruk – maar ook de feedback coaches uit zowel de HvA als het werkveld bewijzen elk half jaar weer dat zij met scherpe feedback startups een boost kunnen geven. En tot slot uiteraard de dragons die aan het einde van het traject de startups beoordelen op hoever ze in een half jaar zijn gekomen.

IXA & Gemeente Amsterdam

IXA maakt samen met de HvA en de gemeente Amsterdam het 10K pre-incubator programma mogelijk. Met de IXA Next regeling is het mogelijk gemaakt als HvA te investeren in het faciliteren van studenten (teams) met innovatieve ideeën voor de wereld van morgen. En om deze studenten de tools te geven echt een kans te maken om hun ideeën te realiseren en te concurreren in het Amsterdamse Startup Ecosysteem.

Evidence Based

Tot slot is de 10K Pre-Incubator ontworpen met behulp van onderzoekers op het gebied van ondernemerschap. Het lectoraat ondernemerschap helpt het programma te monitoren en bewaakt de kwaliteit. Maar ook de methodieken die worden gebruikt vinden in veel gevallen hun basis in onderzoek, zo vormt de door MIT professor Bill Aulet ontwikkelde methodiek 24 Steps of Disciplined Entrepreneurship de rode lijn door het 10K Programma.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 8 december 2020