Hogeschool van Amsterdam

Over 10K

10K is ontworpen en geinitieerd omdat de Hogeschool van Amsterdam studenten steunt om met een creatieve oplossing of duurzame innovatie te gaan ondernemen. Alleen is de stap van studententeam naar startup niet altijd vanzelfsprekend en makkelijk. Om de kloof tussen onderwijs en het startup ecosysteem van Amsterdam voor studenten te verkleinen hebben we daarom een intensief extracurriculair incubator programma ontwikkeld dat maatwerk biedt aan innovatieve en duurzame student-startups.

Het programma bestaat sinds 2017 en heeft sinds die tijd hebben in het totaal x startups meegedaan. Deze ‘ teams’ bestaande uit een tot vijf studenten of alumni komen vanuit de gehele Hogeschool van Amsterdam. En sinds 2019 staat het programma ook open voor bachelor studenten van de andere Amsterdamse kennisinstellingen.

IXA & Gemeente Amsterdam

IXA maakt samen met de HvA en de gemeente Amsterdam het 10K pre-incubator programma mogelijk. Met de IXA Next regeling is het mogelijk gemaakt als HvA te investeren in het faciliteren van studenten (teams) met innovatieve ideeën voor de wereld van morgen. En om deze studenten de tools te geven echt een kans te maken om hun ideeën te realiseren en te concurreren in het Amsterdamse Startup Ecosysteem.

Evidence Based

Tot slot is de 10K Pre-Incubator ontworpen met behulp van onderzoekers op het gebied van ondernemerschap. Het lectoraat ondernemerschap helpt het programma te monitoren en bewaakt de kwaliteit. Maar ook de methodieken die worden gebruikt vinden in veel gevallen hun basis in onderzoek, zo vormt de door MIT professor Bill Aulet ontwikkelde methodiek 24 Steps of Disciplined Entrepreneurship de rode lijn door het 10K Programma.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 5 mei 2021