Hogeschool van Amsterdam

10K missie, visie en uitgangspunten

Innovatief, Duurzaam & Inclusief Ondernemerschap

De missie van de 10K Pre-Incubator is om HvA studenten en alumni te helpen om met creatieve oplossingen en duurzame innovaties de wereld van morgen te helpen vormen. Daarbij is ons motto: innovatief, duurzaam en inclusief.

Innovatief omdat we denken dat we de uitdagingen in de wereld van vandaag niet redden met out-of-the-box denken maar we zullen een nieuwe ‘box’ moeten hebben, mogelijk gemaakt door nieuwe technologie en business modellen.

Duurzaam

Inclusief omdat ondernemerschap niet in je eentje in isolatie kan en je sterker wordt door anderen met een andere achtergrond en mening te betrekken. Maar ook omdat ondernemen met innovatieve ideeën niet voor een enkeling mogelijk moet zijn.

De betekenis van 10K

10K staat voor 10.000 en dan niet euro’s maar uren. We gaan er bij 10K vanuit dat het tijd kost voor je iets onder de knie hebt, tijd die je dient te besteden door bewust en met aandacht jezelf te ontwikkelen. Ondernemen is niet een kwestie van gewoon doen, het is een gedisciplineerd proces waarin je, zoals Bill Aulet omschrijf, met de spirit van een piraat jouw toekomstbeeld nastreeft, maar je doet dit met de discipline van een marinier: teamwerk met ieder zijn specialisatie, voorbereiding waarin zo min mogelijk aan het toeval wordt over gelaten en een nauwkeurige uitvoering waarbij resultaten input zijn om verder te leren en verbeteren.

Uitgangspunten van het 10K Programma

  • Ondernemen kan je leren, je wordt er niet mee geboren en dit geldt voor studenten van alle opleidingen van de HvA
  • Diversiteit in achtergrond, opleiding maar ook persoonlijkheid en karakter is een kracht
  • Je kan het niet alleen
  • Het realiseren van een innovatief idee betekent niet altijd een eigen bedrijf
  • Een innovatief idee realiseren wil je zo snel mogelijk maar kost tijd, het gaat erom hoe je die tijd besteed
Gepubliceerd door  Ondernemerschap 8 december 2020