Hogeschool van Amsterdam

Programma

Intensieve uitdaging voor naast je studie

Door het corona-virus zijn we genoodzaakt in het voorjaar van 2021 een alternatief programma aan te bieden. Dit betekent dat je nog steeds intensief werkt aan jouw startup en eigen ondernemerschapsvaardigheden, met in juni een 'Intensive Masterclass Week' om je voor te bereiden op de Dragon's Den.

Schema

21 april 2021 10K Feedback Night
14 juni - 23 juni 2021 Intensive 'Masterclass' Week
23 juni 2021 10K Dragon's Den

Aanmelding bij 10K

Het 10K programma begint eigenlijk al bij de aanmelding. Hier vragen we je om voor het eerst een aantal onderdelen van jouw idee te beschrijven.

  • Welk probleem ga je op lossen?
  • Voor wie is dit relevant?
  • Hoe kan jij het oplossen?
  • Waarom is dit beter dan alternatieven?
  • Hoe ziet je team eruit?

Er is hier geen goed of fout maar helpt ons wel om te kijken hoe ver je al bent in het denken over je idee én of de aard van het idee past 10K en wij in staat zullen zijn je te ondersteunen bij het zetten van de volgende stap.

Na de aanmelding krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek én ben je daarna toegelaten tot het 10K programma? Dan krijg je direct toegang tot de digitale omgeving en kan je starten met de voorbereiding.

Door het aangepaste programma kan je jouw startup aanmelden tot 9 april 2020 maar we adviseren dit zo vroeg mogelijk te doen.

Programma

Het 10K programma bestaat in het voorjaar van 2021 uit de volgende onderdelen:

Coaching

Elk startup-team krijgt haar eigen coach toegewezen. Met deze coach sprreek je gemiddeld één keer in de week of twee weken af om je voortgang te bespreken. Deze coach dient met name als klankbord en helpt je door veel vragen te stellen verder te komen in het denken over bijvoorbeeld jouw doelgroep, business model en productplan. Bovndien hebben de coaches zelf een groot netwerk waar je regelmatig gebruik van mag maken.

Feedbacknight

Midden in het programma zit de 10K feedbacknight. Tijdens deze avond rouleer je van feedbackcoach naar feedbackcoach om elke keer te pitchen en daarna prangende vragen van de coaches te krijgen. De coaches zijn ervaren ondernemers, onderzoekers en vakdocenten die op hun vakgebied zullen focussen als jij voor ze komt pitchen. Het resultaat is een echte reality check over hoe jouw verhaal wordt ontvangen, vaak in combinatie met advies en leads uit het netwerk van de coaches.

Intensive ‘Masterclass’ Week

Door het corona-virus zijn we genoodzaakt in het voorjaar van 2021 een alternatief programma aan te bieden. Aan het begin van de zomer (14 t/m 24 juni) – mits de coronaregelgeving het toelaat – organiseren we een intensive week waarin je met masterclasses en workshops toewerkt naar de Dragon’s Den.

Onderdeel van deze week zijn elementen die normaal gesproken op de 10K woensdagen worden aangeboden:

Masterclasses

Elke woensdagavond eindigt met een masterclass gegeven door een expert. De thema's van deze masterclass verschillen van work-and-life-balance, branding, sales en finance tot ondernemingsrecht, ethiek en online marketing. Deze kennis en vaardigheden uit deze masterclass kan je soms direct al inzetten en soms zul je ze later gedurende jouw startup journey nodig hebben. Maar de gedreven experts die deze masterclasses geven maken dit vaak tot het hoogtepunt van het 10K programma.

Workshops & Instructie

Een van de bijzondere kansen bij 10K is dat je kan leren leren de kennis, ervaring en het nerwerk van de andere deelnemers. Korte workshops en actieve werkvormen zorgen ervoor dat je ook op deze woensdagen een echte stap vooruit zet in het denken over jouw idee, team en oplossing.

10K Dragons' Den

De 10K Dragon’s Den blijft de grote finale van het programma. Vier dragon's zitten in de boardroom waar je als startup jouw plannen uit de doeken mag doen. Kan je ze overtuigen dat jouw doelgroep op dit idee zit te wachten, dat je in staat bent de beloofde waarde echt te realiseren én dat jij met jouw team degene bent die dit idee kunnen realiseren?

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 2 februari 2021