Programma

In 20 weken van idee naar startup!

Wil jij persoonlijke coaching en begeleiding bij de ontwikkeling van jou startup? Bij 10K begeleiden we startups in verschillende fases. Naast ons vaste programma wat relevant is voor alle startups, bieden we elke startup tailormade begeleiding.

Het programma

10K bestaat uit vijf verschillende programma-onderdelen:

Intensive Week In deze week - waar we verwachten dat je volledig aanwezig bent - maken startups een vliegende start. De week staat in het teken van kennismaken met elkaar en met de coaches, met het programma, maar je gaat ook hard aan het werk met je team aan jullie startup, en jullie roadmap voor de komende 20 weken.
10K Woensdagen

We zien elkaar om de week op woensdag. We starten met een plenaire stand-up, feedbacksessies of een workshop. Daarna hebben we een gezamenlijk diner en een masterclass gegeven door experts op o.a. het gebied van Finance, Legal, Impressiemanagement en Online Marketing.

Coaching

Elke startup krijg een coach toegewezen. Die staat voor jou klaar om feedback te geven en denkt op een inspirerende manier met je mee.

Feedback Night Halverwege het programma vindt de feedback night plaats, waarin je jouw idee pitcht aan externe experts. Zij gaan daarna met je ingesprek en geven feedback op jouw idee en pitch. Dit ter voorbereiding op de Dragons' Den aan het eind van het programma.
Dragons' Den De 20 weken bij 10K worden afgesloten met een Dragons' Den. Je gaat jouw idee pitchen aan een board van investeerders, ervaren ondernemers en andere bekende namen uit het startup ecosysteem.
Overige

Naast deze programmaonderdelen kan je gebruik maken van de volgende diensten:

 • Werkplekken bij het HvA Venture Centre.
 • Verbinding met experts en onderzoekers van de HvA en haar partners.
 • Events op het gebied van ondernemerschap.
 • Community van het HvA Venture Centre.
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

De startup-ontwikkeling

Tijdens het 10K programma ondersteunen wij student-teams om hun startup op vier gebieden door te ontwikkelen:

 1. Je brengt nog beter in kaart welk probleem je oplost en wie daar baat bij heeft.
 2. Je werkt jouw product of dienst verder uit tot minimaal een prototype (een eerste voorbeeld van jouw product/dienst).
 3. Je ontwikkelt een business model voor jouw startup.
 4. Je bouwt aan jouw team, aan zowel wie je allemaal nodig hebt als aan de manier waarop jullie samenwerken.

Deze vier punten resulteren uiteindelijk in; dat je na 10K precies weet welke stappen je in de negen tot achttien maanden daarna wilt gaan zetten. Deze stappen heb je niet alleen in je hoofd, maar je kan dit zowel schriftelijk als mondeling uitstekend presenteren.

Het resultaat is dan ook vaak dat startups na 10K succesvolle HBO Take-off aanvragen doen, businesspartners vinden, startup-competities winnen, worden toegelaten tot gerenommeerde vervolgtrajecten én uiteraard hun product/diens verder ontwikkelen en op de markt brengen.

Persoonlijke ontwikkeling

Het 10K programma draagt niet alleen bij aan het ontwikkelen van jouw idee tot een startup, maar ook aan jouw persoonlijke ontwikkeling als jong professional. Tijdens 10K leer je hoe je jouw idee in de stijgers zet en wat daar allemaal bij komt kijken, van leiderschap en netwerkuitbreiding tot procesplanning. Je doet in deze 20 weken kennis en vaardigheden op die nu, maar ook zeker later van pas komen. Daarnaast staat deelname aan 10K goed op je CV.

Na afloop

Na het 10K programma zien we dat elke startup en elke student die leergierig, open minded en gemotiveerd heeft meegedaan grote stappen heeft gezet. De manier waarop zij zich presenteren en hun vaardigheden als professional en ondernemer zijn versterkt. Daarnaast is hun netwerk, zelfvertrouwen en kennis binnen de markt toegenomen.

Succesvol zijn na 10K kan volgens ons op vele manieren, wij zien daarbij eigenlijk drie routes:

 1. Je gaat na 10K door met je eigen startup en gaat op zoek naar financiering, de eerste klanten, partners en je team gaat groeien.
 2. Je hebt jezelf met jouw idee/startup in de kijker gespeeld bij een andere organisatie en jij en jouw idee komen beide onder de vleugel van deze organisatie.
 3. Je besluit dat deze ervaring leerzaam was maar gaat niet (zelf) door met het idee/de startup en neemt de opgedane vaardigheden mee in de rest van je carrière. (Werkgevers waarderen startup-ervaring op je CV!)

10K Community

Als 10K startup word je onderdeel van een community met tal van andere ondernemende studenten en alumni die deelnemen of deelgenomen hebben. Regelmatig organiseren we bijeenkomsten om zo de uitwisseling van ideeën, ervaringen, kennis en netwerken te stimuleren.

Een voorbeeld is dat we op de 10K woensdagen altijd met elkaar dineren. Dit is belangrijk omdat dit een moment is om elkaar op een andere manier te leren kennen. Even niet met je eigen team over je startup, maar met anderen te praten.

Het half jaar na 10K word je bovendien altijd uitgenodigd voor de masterclasses en diners van de generatie na die van jou. Dit zijn andere masterclasses dan die jij hebt gevolgd, zo bevorderen we de uitwisseling tussen verschillende generaties van 10K en onze ondernemende community.

Daarnaast organiseren we elk jaar tijdens de Global Entrepreneurship Week een bonus-masterclass voor zowel huidige als oud-10K'ers.

Overzicht

Start februari & september
Duur 20 weken
Kosten Gratis voor HvA studenten & twee jaar oude alumni (we verwachten wel een commitment)
Aantal startups Tussen de 8 en 12 startups
Omvang teams Max. 4 (maar ideaal is 2 tot 3)
Taal Zowel Nederlands als Engels, dit stemmen we af met de deelnemende startups (enkele masterclasses kunnen niet altijd in het Engels worden aangeboden).
Bijzonderheden In overleg combineerbaar met stage of scriptie-trajecten.

Programmaschema

Als je je inschrijft, zijn dit de data die je in je agenda moet reserveren:

Generation #11 (start sep.)

Generation #12 (start feb.)

Generation #13 (start sep.)

12-15 september 2022

13-16 februari 2023

11-15 september 2023

28 september 2022

8 maart 2023

27 september 2023

12 oktober 2022

22 maart 2023

11 oktober 2023

26 oktober 2022

5 april 2023

1 november 2023

9 november 2022

19 april 2022

15 november 2023

23 november 2022
(Feedback Night)

10 mei 2023
(Feedback Night)

29 november 2023

7 december 2022

24 mei 2023

13 december 2023

21 december 2022

7 juni 2023

10 januari 2023

11 januari 2023

21 juni 2023

24 januari 2023

25 januari 2023
(Dragons' Den)

28 juni 2023
(Dragons' Den)

31 januari 2023 (Dragons' Den)
Gepubliceerd door  Ondernemerschap 12 juli 2023