Programma

In 20 weken van idee naar startup!

Wil jij persoonlijke coaching en begeleiding bij de ontwikkeling van jouw startup? Bij 10K begeleiden we startups in verschillende stadia. Dit doen we middels ons vaste programma voor alle 10K deelnemers, en daarnaast bieden we elke startup persoonlijke, op maat gemaakte coaching.

Het programma

10K bestaat uit vijf verschillende programma-onderdelen:

Intensive Week In deze week, waar we verwachten dat je volledig aanwezig bent, maken startups een vliegende start. De week staat in het teken van kennismaken met elkaar, de coaches en het programma. Ook krijg je genoeg tijd om samen met jouw team aan de slag te gaan met jullie startup. Jullie zullen afspraken en doelen stellen voor de aankomende 20 weken, op basis waarvan jullie gecoacht zullen worden.
10K Woensdagen We zien elkaar om de week op woensdag. We starten met een plenaire stand-up, feedbacksessie of een workshop. Daarna hebben we een gezamenlijk diner. Na het diner zal er elke woensdag een masterclass gegeven worden door een expert op o.a. het gebied van Finance, Legal, Impressiemanagement en Online Marketing.
Coaching Elke startup krijgt een coach toegewezen. Deze coach staat voor jou klaar om feedback te geven en denkt op een kritische en inspirerende manier met je mee.
Feedback Night Halverwege het programma vindt de feedback night plaats. Tijdens de Feedback Night pitch je jouw idee aan externe experts. Zij gaan daarna met je in gesprek en geven feedback op jouw idee en pitch. Dit is ter voorbereiding op de Dragons' Den aan het eind van het programma.
Dragons' Den De 20 weken bij 10K worden afgesloten met een Dragons' Den. Je gaat jouw idee pitchen aan een board van investeerders, ervaren ondernemers en andere bekende namen uit het startup ecosysteem.
Overige

Naast deze programmaonderdelen kan je gebruik maken van de volgende diensten:

 • Werkplekken bij het Venture Centre HvA.
 • Verbinding met experts en onderzoekers van de HvA en haar partners.
 • Events op het gebied van ondernemerschap.
 • Community van het Venture Centre HvA.
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

De startup-ontwikkeling

Tijdens het 10K programma ondersteunen wij student-teams om hun startup op vier gebieden door te ontwikkelen:

 1. Je brengt nog beter in kaart welk probleem je oplost en wie daar baat bij heeft.
 2. Je werkt jouw product of dienst verder uit tot minimaal een prototype (een eerste voorbeeld van jouw product/dienst).
 3. Je ontwikkelt een business model voor jouw startup.
 4. Je bouwt aan jouw team, aan zowel wie je allemaal nodig hebt als aan de manier waarop jullie samenwerken.

Deze vier punten resulteren er uiteindelijk in dat je na 10K precies weet welke stappen je in de negen tot achttien maanden daarna wilt gaan zetten. Deze stappen heb je niet alleen in je hoofd, maar je kan dit zowel schriftelijk als mondeling uitstekend presenteren.

Het resultaat is dan ook vaak dat startups na 10K succesvolle HBO Take-off aanvragen doen, businesspartners vinden, startup-competities winnen, worden toegelaten tot gerenommeerde vervolgtrajecten én uiteraard hun product/dienst verder ontwikkelen en op de markt brengen.

Persoonlijke ontwikkeling

Het 10K programma draagt niet alleen bij aan het ontwikkelen van jouw idee tot een startup, maar ook aan jouw persoonlijke ontwikkeling als jong professional. Tijdens 10K leer je hoe je jouw idee in de stijgers zet en wat daar allemaal bij komt kijken: van leiderschap en netwerkuitbreiding tot procesplanning. Je doet in deze 20 weken kennis en vaardigheden op die nu, maar ook zeker later van pas komen. Daarnaast staat deelname aan 10K goed op je CV.

Na afloop

Na het 10K programma zien we dat elke startup en elke student die leergierig, open minded en gemotiveerd heeft meegedaan aan het programma grote stappen heeft gezet. De manier waarop zij zich presenteren en hun vaardigheden als professional en ondernemer zijn versterkt. Daarnaast is hun netwerk, zelfvertrouwen en kennis binnen de markt toegenomen.

Succesvol zijn na 10K kan volgens ons op vele manieren. Wij zien daarbij vaak drie verschillende routes:

 1. Je gaat na 10K door met je eigen startup en gaat op zoek naar financiering, de eerste klanten, partners en je team gaat groeien.
 2. Tijdens het programma ben je in contact gekomen met een organisatie die een spin-in doet met jouw startup. Dat betekend dat jouw startup vanaf dan onder deze overkoepelende grotere organisatie valt.
 3. Je besluit dat deze ervaring leerzaam was maar gaat niet (zelf) door met het idee/de startup en neemt de opgedane vaardigheden mee in de rest van je carrière. (Werkgevers waarderen startup-ervaring op je CV!)

10K Community

Als 10K startup word je automatisch vrijblijvend onderdeel van een community met tal van andere ondernemende studenten en alumni die deelnemen of eventueel deelgenomen hebben aan 10K. Regelmatig organiseren we bijeenkomsten om zo de uitwisseling van ideeën, ervaringen, kennis en netwerken te stimuleren.

Een voorbeeld is dat we op de 10K woensdagen altijd met elkaar dineren. Dit is belangrijk omdat dit een moment is om elkaar op een andere manier te leren kennen. Jij en je mededeelnemers brengen allemaal hun eigen expertise mee, en door samen te sparren helpen jullie elkaar met frisse inzichten en houden jullie elkaar scherp!

Het half jaar na 10K word je bovendien altijd uitgenodigd voor de masterclasses en diners van de generatie na die van jou. Dit zijn andere masterclasses dan die jij hebt gevolgd tijdens je eigen programma. Zo bevorderen we de kennis- en netwerkuitwisseling tussen verschillende generaties van 10K en onze ondernemende community.

Daarnaast organiseren we elk jaar tijdens de Global Entrepreneurship Week een bonus-masterclass voor zowel huidige als oud-10K'ers.

Overzicht

Start februari & september
Duur 20 weken
Kosten Gratis voor studenten & twee jaar oude alumni van de HvA of een andere Amsterdamse kennisinstelling (we verwachten wel een commitment)
Aantal startups Tussen de 8 en 12 startups
Omvang teams Max. 4 (maar ideaal is 2 tot 3)
Taal Zowel Nederlands als Engels, dit stemmen we af met de deelnemende startups (enkele masterclasses kunnen niet altijd in het Engels worden aangeboden).
Bijzonderheden In overleg combineerbaar met stage of scriptie-trajecten.

Programmaschema

Als je je inschrijft, zijn dit de data die je in je agenda moet reserveren:

Generation #15 (start sep 2024)

Generation #16 (start feb 2025)

Generatie #17 (start sep 2025)

16-19 sep 2024

24-27 feb 2025 t.b.a.

2 oktober 2024

12 maart 2025

16 oktober 2024

26 maart 2025

3 november 2024

9 april 2025

20 november 2024

23 april 2025

4 december 2024
(Feedback Night)

7 mei 2025
(feedback Night)

18 december 2024

21 mei 2025

8 januari 2024

4 juni 2025

22 januari 2025

18 juni 2025

29 januari 2025
(Dragons' Den)

25 juni 2025
(Dragons' Den)
Gepubliceerd door  Ondernemerschap 8 juli 2024