Hogeschool van Amsterdam

Ons programma

3 Resultaten

10K is het pre-incubator programma van de Hogeschool van Amsterdam. Heb jij tijdens een project, stage of scriptie een creatieve oplossing of duurzame innovatie ontwikkeld? Of heb je buiten je studie om een idee bedacht? En wil je nu kijken of je dit idee echt kan realiseren om impact te maken en/of een eigen startup te beginnen?

In een half jaar vol met coaching, masterclasses en workshops werk je aan alles wat je nodig hebt om jouw idee te gaan realiseren. Bewijzen dat er echt vraag is naar jouw oplossing, precies weten hoe je jouw idee gaat realiseren én een plan om jouw startup zo neer te zetten dat je de plannen echt kan gaan uitvoeren.

Wat?

Door het corona-virus zijn we genoodzaakt in het voorjaar van 2021 een alternatief programma aan te bieden. Dit betekent dat je nog steeds intensief werkt aan jouw startup en eigen ondernemerschapsvaardigheden, maar zonder masterclasses en workshops.

Je krijgt tijdens dit traject individuele coaching en werkt met behulp van een digitale leeromgeving het programma waar je met de laatste methodieken werkt aan jouw business model, je team, je eigen vaardigheden, de financiële kant maar ook alle pitches en plannen die je nodig hebt om een vliegende start te hebben met je startup.

Aan het begin van de zomer – mits de coronaregelgeving het toelaat – organiseren we een intensive week waarin je met masterclasses en workshops toewerkt naar de Dragon’s Den.

Voor wie?

Het 10K Pre-Incubator programma is bedoeld voor teams die aan de volgende eisen voldoen:

  • jullie hebben een vernieuwende creatieve oplossing of duurzame innovatie
  • het team bestaat uit 1 tot 5 personen waarvan er minimaal één student is aan een bachelor, minor, associate degree of voltijds master-opleiding aan een Amsterdamse kennisinstelling of in de afgelopen twee jaar is afgestudeerd aan een voltijdsstudie aan een Amsterdamse kennisinstelling
  • jullie geloven in jullie idee en zijn intrinsiek gemotiveerd om het te realiseren
  • Jullie kunnen - overmacht uitgezonderd - deelnemen aan de activiteiten die onderdeel van het 10K programma zijn en de benodigde tijd en moeite investeren om aan jullie idee te werken

Het is niet nodig om...

  • al een onderneming te hebben die bij de KvK is geregistreerd
  • er al een werkend prototype is
  • het team primair een commerciële doelstelling of motivatie heeft - een social venture past ook
  • er al sprake is van eerdere verkopen of andere economische activiteiten

Waarom?

Tijdens het 10K Pre-Incubator programma werk je aan het realiseren van jouw idee. Je krijgt de kans om met jouw creatieve oplossing of duurzame innovatie impact te maken en tegelijk misschien wel je eigen baan vorm te geven door te werken aan een idee waar gepassioneerd over bent!

Tegelijkertijd leer je vaardigheden en doen je kennis op waar je je hele carriëre plezier van gaat hebben. Je leert hoe je van idee kan komen tot een business plan en dit kan - ook als je besluit niet met je idee door te gaan - gedurende je hele loopbaan van pas komen. Bovendien breid je jouw netwerk uit en vul je je rugzzak met kennis over bijvoorbeeld branding, ondernemingsrecht, leefstijlen, ethiek, sales, online marketing en work-life-balance.