Frequently Asked Questions over 10K

Wat zijn een aantal van de veelgestelde vragen over 10K?

In welk stadium moet mijn idee zich bevinden om te kunnen deelnemen aan het 10K-programma?

We nemen ideeën aan in verschillende fases, dat komt omdat je wordt gecoacht en begeleid op basis van jouw behoeften. Het is wel belangrijk dat je al hebt nagedacht over een potentiële doelgroep en hoe groot deze markt is. Een markt-klaar product of prototype hoef je nog niet te hebben, wij zijn er om je daar gedurende programma bij te helpen! Ook hoef je nog niet ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel, maar dat mag natuurlijk wel.

Waarom zou ik meedoen aan 10K nadat ik een ondernemerschapsminor heb gevold?

Tijdens jouw deelname aan een van de ondernemerschapsminoren heb je een hele mooie basis gelegd om deel te nemen aan het 10K programma. Tijdens het 10K programma krijg je begeleiding op basis van jouw behoeften. We gaan juist een verdiepingsslag slaan op deze basis: we gaan je klaarstomen voor de eerste financiering, we helpen je met hoe je je eerste partners aan kunt trekken, en we helpen je met de voorbereidingen voor het op de markt brengen van je product/service.

Is deelname aan het 10K-programma gratis?

Aan deelname aan 10K zitten geen kosten verbonden. Er wordt wel vanuit de Hogeschool van Amsterdam veel geïnvesteerd in jou. Daarom verwachten wij hier wel een commitment voor terug en verwachten wij dat je aanwezig bent en een actieve bijdrage levert aan de groep.

Om mee te mogen doen aan 10K-programma moet mijn idee innovatief zijn, wat houdt dat precies in?

Innovatie is bij ons een product-, dienst-, proces-, markt-, business model, of technologische innovatie. Waar het uiteindelijk om draait is dat je met jouw idee waarde creeërt en een positieve impact maakt. Innovatie bij ons is dus niet het in- en verkopen van kant-en-klare producten.

Is het 10K-programma fulltime of kan ik het combineren met mijn studie?

Het programma is flexibel en daarom goed te combineren met studie of werk. De vaste verplichte momenten zijn de 10K woensdagen, die één keer in de twee weken plaatsvinden. Tijdens de 10K avonden vinden er masterclasses of feedbackmomenten plaats. Er wordt dan verwacht dat je vanaf 15:00 tot 21:00 aanwezig bent. Verder is het programma erg flexibel, en dat betekend dat je jouw uren zelf kan indelen. Je kunt het ook zo tijd-intensief maken als je zelf wilt.

Kan ik studiepunten verdienen door deelname aan 10K?

Het 10K programma is extracurriculair, en volg je daarom naast je studie. Daarom kun je er geen studiepunten mee verdienen. Wel is er één uitzondering: als je het 10K programma volgt als onderdeel van een Honours Programma. In dat geval kun je er wel studiepunten mee verdienen.

Waar komt de naam '10K Incubator' vandaan? Betekend het dat ik geld kan verdienen met deelname aan 10K?

Hoe en op wat voor manieren kan ik lid worden van de Venture Centre Community?

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur dan een email met jouw vraag naar: venturecentre@hva.nl.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 19 april 2024

FAQ