Hogeschool van Amsterdam

Ondernemerschap College SDG Edition

Inspiratie voor ondernemerschap en innovatie

Elk ondernemerschapscollege is toegewijd aan een van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Onze missie is om de doelen te introduceren aan iedereen die gemotiveerd is om een positieve bijdrage te leveren om de wereld een beetje beter te maken door middel van ondernemerschap.

Voor ieder college nodigen wij een expert uit om een van de doelen uit te leggen, inzicht te geven in waarom er dringende verandering nodig is en wat de gevolgen zouden zijn wanneer we er niet in zouden slagen om de doelen te bereiken. Na de expert komt er een ondernemer praten over zijn of haar bedrijf en beantwoordt de volgende vragen. Waarom proberen zij de betreffende SDG te behalen? Hoe doen zij dit? En hoe spelen innovaties en technologie hierin een rol?  Het college zal worden afgesloten door Bart Grevenhof, projectmanager van het programma ondernemerschap, die kort inzichten geeft in de nieuwste technologieën. 

Ons doel is om studenten, docenten en professionals van alle soorten achtergronden welkom te heten en te inspireren.

De sustainable develpoment goals

De duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) zijn een universele reeks doelen en indicatoren die de VN-lidstaten naar verwachting zullen gebruiken om hun agenda's en politiek beleid tot 2030 in te kaderen.

Naast het aanpakken van de ongelijkheid in de wereld en de nood om iets aan klimaatverandering te doen, erkennen de SDG’s ook het feit dat innovatie van essentieel belang is om deze problemen te tackelen. Hier gaan wij tijdens de colleges dan ook diep op in. 

Geplande events 

14 november: SDG #6 Clean water and sanitation
12 december: SDG #16 Peace, justice and strong institutions 
16 januari: SDG #4 Quality of Education
13 februari: SDG #17 Strengthen the means of implementation and revitalize the global partnership for sustainable development 
12 maart: SDG #5 Gender Equality
16 april: SDG #8 Decent work and economic growth 
14 mei: SDG #15 Life on Land
11 juni:  SDG #3 Good Health and Well- Being (Olympics edition)

 

Alle events zullen plaastsvinden in het Tropencafé. Mauritskade 64 in Amsterdam. Van 17.15 tot 19.00, met een drankje in het Tropencafé als afsluiter! BE THERE!

Link naar (gratis) tickets: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-entrepreneurship-college-sdg-6-72361123067?aff=ebdssbdestsearch

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 31 oktober 2019

Entrepreneurship College SDG Editie... in een notendop

"Ontdek hoe innovatie en ondernemerschap bij kunnen dragen aan de Global Goals"

. -