10K programma criteria

Ons programma is gericht op het ondersteunen en stimuleren van innovatieve ideeën van huidige (voltijd) AUAS-studenten of alumni die in de afgelopen twee jaar zijn afgestudeerd. We nodigen je graag uit om deel te nemen aan ons programma als je een passie hebt voor innovatiegedreven ondernemerschap, met als doel het starten van een nieuw bedrijf.

Ons programma is ontworpen om je te ondersteunen bij het in werkelijkheid brengen van jouw innovatieve idee, met een focus op het creëren van positieve impact in lijn met op zijn minst één van de Sustainable Development Goals (SDG’S) van de Verenigde Naties. We raden je aan om dit artikel over innovatiegedreven ondernemerschap te lezen: A TALE OF TWO ENTREPRENEURS

We waarderen diversiteit en verwelkomen teams met verschillende organisatievormen en motivaties. Of je nu een solo-founder bent of deel uitmaakt van een team met maximaal vijf leden, wij heten je graag welkom bij ons programma!

Hieronder staan een aantal aspecten die belangrijk zijn om te bepalen of 10K past bij jouw team en idee.

Criteria voor het application deck van het 10K Incubatie Programma

Studentenstatus van de oprichter(s):

 • Het programma staat open voor huidige (voltijd) bachelor- of masterstudenten van AUAS of voor AUAS-alumni die in de afgelopen twee jaar zijn afgestudeerd (datum cut bij het behalen van je diploma). Ook voltijd bachelorstudenten van andere instellingen voor hoger onderwijs in Amsterdam kunnen zich aanmelden.
 • Het programma staat open voor solo-oprichters of teams (met maximaal vijf oprichters, maar uit ervaring geven wij een voorkeur aan drie). Ten minste één teamlid moet ingeschreven staan als AUAS-student of AUAS-alumni zoals hierboven beschreven.

Innovatief idee:

 • Bij inschrijving moet beschreven worden wat het probleem is dat jullie met jullie bedrijfsidee willen oplossen. Wees zo concreet mogelijk.
 • Bij inschrijving moet de oplossing beschreven worden; Wat is nieuw aan jullie product, dienst, bedrijfsmodel of proces, en tegelijkertijd moeten jullie de significante toegevoegde waarde of verbetering laten zien ten opzichte van wat er al op de markt bestaat.
 • Toon aan voor wie jullie idee een probleem oplossen en wat jullie inzicht is in de doelmarkt of het doelpubliek; vroegtijdig marktonderzoek of interactie met klanten is wenselijk.
 • Het idee moet aantonen dat het een significante positieve impact kan hebben op ten minste een van de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties.

Evaluatie van de impact:

 • Beschrijf de omvang van de potentiële doelgroep en hoe dit probleem wordt aangepakt zonder de door jou voorgestelde oplossing.
 • Laat drie toekomstige mijlpalen zien die jullie binnen een jaar willen bereiken om de impact van het bedrijfsidee te vergroten (schaalbaarheid).

Interne kennis en samenwerking:

 • Aanvragers moeten aantonen dat ze betrokken zijn geweest bij eerdere projecten of buitenschoolse activiteiten die aantonen dat ze ervaring hebben met het voorgestelde idee. Dit betekent dat aanvragers moeten aantonen dat kennis, vaardigheden of middelen direct intern toegankelijk zijn.
 • Bij het indienen moeten een lijst met drie voorgestelde AUAS-medewerkers bijgevoegd worden die hen zouden kunnen helpen bij het verder ontwikkelen van de kennis, vaardigheden en netwerken die nodig zijn voor het project.
 • Wij ondersteunen geen projecten waarbij de kennis, vaardigheden of middelen om een product/dienst te leveren of te creëren niet intern aanwezig zijn (bv. dropshipping).
 • Als je officieel bent toegelaten tot het exclusieve 10K-programma, word je als deelnemer een 10K-Startup. Eenmaal geaccepteerd verwachten we het volgende van je deelname:

1. Tijd en inzet:

 • 10K Startups leggen zich vast om 20 weken in hun startup te investeren met een minimale inzet van 8 uur per week, inclusief de tweewekelijkse bijeenkomsten voor vergaderingen en workshops.
 • Van de 10K-startups wordt verwacht van dat ze actief deelnemen aan het programma en feedback en ondersteuning zoeken van coaches en peers.
 • Deelname aan het volledige programma wordt verwacht, het niet voldoen aan deze criteria zal leiden tot een gesprek met de projectleider wat kan resulteren in het verliezen van je plek in de incubator.

2. Startupontwikkeling (gedurende het programma):

 • Je stelt een stappenplan op met de doelen die je tijdens het 10k-programma wilt bereiken.
 • Je spreek regelmatig af met je coach om je idee voor een startup verder te ontwikkelen.
 • Je breid je netwerk uit door in contact te komen met ondernemers, industrie-experts en academici op het gebeid van ondernemerschap en binnen de markt waar jij opereert.
 • Je presenteert je idee voor een product of dienst en hoe dit idee waarde toevoegt tijdens twee evenementen: de Feedback Night en de Dragons Den.
 • Je houd je aan ethische overwegingen. We vragen deelnemers om na te denken over en zich te houden aan ethische normen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.
 • Opmerking: In dit stadium is er nog geen behoefte aan een marktklaar minimum viable product, prototype, businessmodel, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, merk of verkoop/economische activiteiten.

Voldoe jij aan alle eisen, schrijf je dan snel in! Twijfel je of wil je dat we met je meedenken? Vraag dan een informatiegesprek aan rechtsboven, en hopelijk spreken we je snel!

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 14 mei 2024