Hogeschool van Amsterdam

Amsterdam Venture Studios

YOUR ENTREPRENEURIAL WORKPLACE ON CAMPUS

Wil jij niet langer jouw bedrijf runnen vanaf een zolderkamer of vanuit het koffiehuis én ben je op zoek naar een flexwerkplek midden in de bruisende startup-scene? Dan is de Amsterdam Venture Studios op de Amstelcampus iets voor jou!

Studenten van de Amsterdamse hogescholen en universiteiten kunnen voor een periode van één jaar, met kans op verlenging, member worden.

Op deze manier kunnen ze werken, klanten ontvangen en netwerken vanuit Amsterdam Venture Studios.

Het is de perfecte locatie, midden op de Knowledge mile, om als ondernemer de volgende stap te zetten met jouw bedrijf. De locatie is zichtbaar vanaf de straat en beschikt over wifi, koffie en thee.

Deze gratis flexwerkplek speciaal voor studentondernemers is de ideale stap, voordat je uiteindelijk  doorgroeit naar een echt kantoor in Amsterdam!

Als je member wordt van de Amsterdam Venture Studios zijn er tal van evenementen en programma’s waar je gedurende het hele jaar aan kan deelnemen, ter inspiratie of om je startup naar een hoger niveau te tillen.

VENTURING WITH…

Elke derde donderdag van de maand is er een talkshow, waarin een innovatieve ondernemer vertelt over zijn of haar startup-journey.

ENTREPRENEURSHIP COLLEGE – SDG EDITION

Elke tweede donderdag van de maand hosten we in het Tropen Museum een college over innovatie en ondernemerschap met betrekking tot de SDG’s.

HACKATHONS & PRESSURE COOKERS

Verspreid over het jaar vinden er  events plaats, waarin je met studenten van verschillende studies kunt samenwerken. Het bedenken van creatieve oplossingen en duurzame innovaties voor real-world problems staat hierin centraal.

10K PRE-INCUBATOR

Dit is het ‘flagship’ programma van de Hogeschool van Amsterdam. Het programma helpt studenten met een innovatief idee, dit te ontwikkelen tot echte startup. 10K bestaat uit een intensive week, coaching, 14 masterclasses, feedbacknights en een Dragons’ Den. Dit is het equivalent van een trainingskamp dat je voorbereid op de echte wedstrijd.

Flex-Workplace

Een bureau om aan te werken met fijne bureaustoelen, je logo op de deur en wifi die snel genoeg is om al je werkzaamheden te verrichten. Daarnaast is er plek om – met oog voor je mede-members – te overleggen met je team en klanten.

Startup - Network

Je bent niet de enige die in de Amsterdam Venture Studios werkt. Op de Amstelcampus zijn tal van andere members met wie je kan sparren en diensten zoals een makers-lab en een juridisch spreekuur beschikbaar.

Coffee, Tea & Books

Een pantry met koffie en thee,  een koelkast, magnetron en tosti-ijzer verzorgen de innerlijke mens. Bovendien ligt er veel interessante literatuur om je in te verdiepen of juist even je zinnen te verzetten en  te ontspannen.

Knowledge Mile

De Amsterdam Venture Studios-Amstelcampus is midden op de Knowledge Mile gevestigd en dat zorgt ervoor dat je ingebed bent in een netwerk van allerlei bedrijven, overheids-organisaties en kennisinstellingen.

Om zeker te weten dat dit membership voor jou is bedoeld kan je de volgende checklist gebruiken:

  1. Het merendeel van je team is student aan de HvA, UvA, VU of AHK of alumnus die de afgelopen twee jaar zijn bachelor diploma hebt gehaald.
  2. Je hebt een onderneming of bent bezig een startup op te zetten.
  3. Je hebt de afgelopen twee jaar geen betaalde kantoorruimte, flexwerkplek of werkruimte gehad.
  4. Er is geen mogelijkheid om de KvK-inschrijving op het adres van de venture studios te doen.

Heb je vragen over deze checklist of twijfel je of je in aanmerking komt? Dan kan je altijd even langskomen of mailen met ondernemerschap@hva.nl

*Ben je op zoek naar ruimte voor bijvoorbeeld een maatschappelijk initiatief of een faciliteit voor je mede-studenten raden wij aan contact op te nemen met het studentdecanaat, de studievereniging-coordinator van jouw faculteit of jouw vertegenwoordiger in de medezeggenschapsraad.

** Ben je opzoek naar een evenementlocatie dan raden we je aan contact op te nemen met HvA Floor of de Knowledge Mile

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 29 augustus 2019