Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Wil je leren hoe je betrouwbare en gebruiksvriendelijke software- en webapplicaties bouwt? En zoek je een praktijkgerichte hbo-opleiding? Dan is de 2-jarige Associate degree Software Development echt iets voor jou! Je gaat aan de slag met echte opdrachten uit de praktijk. Na je opleiding kun je gaan werken of doorstromen naar de bachelor HBO-ICT.

Kom kennismaken

Dit ga je doen

Bij de Ad Software Development ga je vooral doen. De basis is programmeren, maar je gaat ook software ontwerpen en testen. Je werkt in een team aan bijvoorbeeld een website, webapplicatie of een mobile app. Tijdens het maken van de opdrachten doe je de kennis op en leer je de vaardigheden die je nodig hebt om de opdrachten succesvol af te ronden. Natuurlijk kun je op veel begeleiding rekenen van ons docententeam. Je ontwikkeling als software developer laat je niet zien door toetsen te maken, maar aan de hand van jouw portfolio met daarin alles wat je hebt gemaakt.

Jaar 1

In het eerste jaar werk je als toekomstige Software Developer aan een goede basis. Je leert verschillende programmeertalen en gaat aan de slag met  Javascript/Typescript, HTML, CSS en Databases. Tegelijkertijd ga je je verdiepen in SCRUM, een methode om op een effectievere en flexibelere manier te werken. Je gebruikt samen met jouw team SCRUM bij het bouwen van je eerste applicaties. De kennis die je nodig hebt om de opdrachten succesvol af te ronden doe je op tijdens het maken van deze opdrachten. Jouw kennis en ontwikkeling wordt getoetst met een assessment in plaats van tentamens. De opdrachten die je maakt, vormen samen je portfolio.

Jaar 2

In jaar 2 werk je aan actuele opdrachten vanuit het werkveld. In het 4e semester (blok 7) volg je een keuzemodule voor het verbreden of verdiepen van jouw professionele ontwikkeling of je volgt een doorstroomprogramma van de bachelor HBO-ICT.  Jouw diploma geeft je dan toegang tot een verkorte hbo-ict bachelor maar je kunt ook gaan werken.

Bekijk het studieprogramma

Wat is een Associate degree?

Met een Associate degree (Ad) haal je in 2 jaar een hbo-diploma. Praktijkgericht, veel begeleiding en met actuele praktijkopdrachten van bedrijven in en om Amsterdam. In voltijd of naast je baan.

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot de opleiding Ad Software Development toegelaten met een mbo 4, havo- of vwo-diploma. Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij deze opleiding besteed je minimaal 40 uur per week in het 1e studiejaar, waarvan 4 dagen op de HvA (contacttijd en zelfstudie). De contacttijd bestaat uit praktijklessen, workshops en begeleiding van docent-coaches en jouw loopbaanadviseur.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld moet je rekening houden met ongeveer € 400 per jaar voor boeken, readers en vakmaterialen. Houd ook rekening met de aanschaf van een laptop.

Lees meer over studiekosten

Waarom de Ad Software Development aan de HvA?

  • Je hebt binnen 2 jaar een hbo-diploma op zak. Daarna kun je gaan werken of kiezen voor een verkorte hbo-bachelor.
  • Je gaat in een team meteen aan de slag met echte opdrachten uit de praktijk.
  • Kennis pas je direct toe in een project of product. De opleiding meet jouw voortgang via assessments in plaats van tentamens.
  • In de dynamische stad Amsterdam kom je in aanraking met interessante bedrijven met software development vraagstukken.

Voor wie?

  • Je wilt graag weten hoe software wordt gemaakt en kijkt al rond op w3schools.com
  • Je bent bovengemiddeld geïnteresseerd in ICT en een puzzelaar met geduld en doorzettingsvermogen.
  • Je bent een doener en zoekt een praktijkgerichte opleiding waarbij je meteen aan de slag gaat met praktijkopdrachten.
  • Je bent creatief, vindingrijk en geïnteresseerd in het bouwen van software- en webapplicaties.