Venture Centre

Soilspect

Automatisatisering van handmatige GPS-metingen in de bouw

De laatste jaren is er veel veranderd in de bouwwereld, waarbij dit jaar twaalf bouwinnovaties een plaats innemen in de innovatie top 100 lijst van de KVK. Dit is een goede indicator dat er veel verandert en nog veel gaat veranderen in de bouwsector. Soilspect heeft dan ook een manier gevonden waarop de automatisatie van handmatige GPS-metingen mogelijk wordt.

Voor de bouw van constructies welke zonder fundatie van heipalen worden vervaardigd is voorbereidend werk vereist. De grond waar deze constructies op gebouwd worden moet in zekere mate zijn ingeklonken om een dragende functie te kunnen garanderen. Dit proces wordt ook wel grondzetting genoemd. Wanneer grondzetting onvoldoende heeft plaats gevonden kunnen op termijn complicaties als scheuren in het wegdek ontstaan. De metingen welke bij grondzetting worden uitgevoerd worden op dit moment nog handmatig gedaan. Het uitvoeren van deze metingen is intensief en kost veel tijd.

Wij van Soilspect hebben een manier gevonden waarop dit efficiënter kan. Door gebruik te maken van RTK-GPS zijn wij in staat de grondzettingsmetingen te automatiseren. Elke zakbaak zal worden uitgerust met een Soilspect meetstation, waarbij de meetgegevens vervolgens direct online worden verwerkt. De klant is op deze manier altijd in de gelegenheid de gegevens in te zien, waardoor projectvertraging geminimaliseerd wordt op dit vlak. Ook invoerfouten zullen niet meer aan de orde zijn met de meetsystemen van Soilspect.

In dit projectvoorstel zullen bovenstaande aspecten uitgebreid beschreven worden en inzicht verschaffen over de rol van Soilspect binnen de innovatie van de bouwsector. Hierbij zal de nadruk liggen op de kansen welke het HBO take-off fonds voor Soilspect zou kunnen creëren.

Founder(s):

Begonnen in:

2019

Afkomstig van:

SYBIT (Minor Startup Your Business in Technology)

Regeling

HBO Take-Off

Categorie:

Richt zich op deze SDG's:

Contact opnemen & volgen:

Website
E-mail info@soilspect.nl
LinkedIn
Facebook
Instagram

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 18 april 2021