Centre of Expertise Urban Vitality

  J.W. Zijlstra (Hanna)

Onderzoeker | adviseur Gedragsverandering
Telefoon:
0621158122
Email:
j.w.zijlstra@hva.nl
Werkadres:
Dr. Meurerhuis, Dokter Meurerlaan 8, 1067 SM Amsterdam
Postadres:
Postbus 2165,1000 CD Amsterdam
Ga naar HvA Research Database

Hanna Zijlstra is diëtist, psycholoog, coach en onderzoeker. Ze werkt als adviseur gedragsverandering bij projecten van het lectoraat Voeding en Beweging en het SPRONG-project Mensen in Beweging. In deze projecten kijken onderzoekers naar gezonde voeding en bewegen voor kwetsbare groepen in combinatie met duurzame gedragsbeïnvloeding met behulp van creatieve technologie. Hanna is onder andere betrokken bij het project SO-NUTS en het project 2EAT.

Hanna studeerde Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en later Klinische Psychologie en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht. In 2011 promoveerde zij aan de Universiteit Utrecht op het onderwerp ‘Cognitieve en emotionele processen die een succesvolle uitkomst na bariatrische chirurgie voor morbide obesitas bevorderen en belemmeren’.

Hanna werkte jaren als diëtist in een algemeen ziekenhuis. Daarna was zij 16 jaar docent Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 2003 heeft zij een eigen praktijk als diëtist-psycholoog-coach waar ze mensen helpt met gewichtsproblemen (te licht of te zwaar), emotie-eten of darmproblemen. Vaak is de achterliggende oorzaak stress. Haar begeleiding bestaat uit een combinatie van voedingsadviezen, psychologische behandeling en coaching.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database