Centre of Expertise Urban Vitality

  C.G.B. Taguba (Chico)

Docent-onderzoeker
Telefoon:
0638319031
Email:
c.g.b.taguba@hva.nl
Werkadres:
Nicolaes Tulphuis, Tafelbergweg 51, 1105 BD Amsterdam

Chico Taguba behaalde in 2010 zijn diploma HBO-Verpleegkunde. Sindsdien werkt hij bij behandelcentrum Wier; een derdelijns zorginstelling gespecialiseerd in mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- of psychiatrische problematiek. In 2018 behaalde Chico de master Klinische Gezondheidswetenschappen (programma Verplegingswetenschap) aan de Universiteit Utrecht.

Sinds 2019 werkt Chico als docent-onderzoeker bij de HvA. Hij werkt aan het project ‘GGZ en verslavingspreventie voor jonge statushouders: we doen het samen’. Voor dit project ontwikkelden een team van HvA-onderzoekers en Jellinek Preventie met ondersteuning van Pharos en organisaties voor (jonge) statushouders, een preventiestrategie waarbij bestaande voorlichtingsmateriaal de doelgroep beter bereikt. Daarnaast wordt een bestaande interventie, het Preventief Adviesgsesprek, cultuursensitiever gemaakt.

Het onderzoeksproject 'GGZ en verslavingspreventie voor jonge statushouders' leidde tot een Professional Doctorate traject waarin Chico als eerste lichting van het domein Gezondheid en Welzijn, praktijkgericht onderzoek verricht. Doel van het onderzoek: het ontwikkelen van een dienst, proces, platform of product waardoor jonge statushouders en professionals toegang krijgen tot kennis en ervaring op het gebied psychische- en verslavingsproblematiek en preventie daarvan. Het Professional Doctorate traject van Chico loopt tot augustus 2028.