Hogeschool van Amsterdam

Urban Vitality

mw.  N. Nibbeling (Nicky)

Telefoon:
0621156503
Email:
n.nibbeling@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam

Nicky Nibbeling is onderzoeker bij het lectoraat Kracht van Sport en docent bij de opleiding Toegepaste Psychologie. Als onderzoeker werkt zij aan het PAUL- project. Dit project heeft als doel stedelingen te motiveren om voldoende te bewegen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van innovatieve technologie, zoals een app en beacons. De app, die binnen het PAUL-project ontwikkeld wordt, onderscheidt zich op verschillende manieren van bestaande beweeg- en sportapps:

  • de PAUL app wordt gebaseerd op evidence-based gedragsveranderingstechnieken;
  • de doelgroep is mensen die nog weinig bewegen;
  • we creëren een interactieve beweeg omgeving door de toevoeging van beacons. Dat zijn zendertjes waardoor de app de gebruiker op specifieke locaties oefeningen en aanmoedigingsberichten kan sturen.

Naast onderzoeker is Nicky docent en geeft zij les binnen de minor Sport- & Prestatiepsychologie en in vakken over onderzoeksvaardigheden. Ook is zij coördinator van de minor Sport- & Prestatiepsychologie.

Nicky is afgestudeerd als sportpsycholoog aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarna is zij gepromoveerd op een gecombineerd project van de faculteit Bewegingswetenschappen van de VU en TNO. De titel van haar proefschrift is ‘Effects of anxiety and exercise-induced fatigue on operational performance’. Haar interesse voor sport en sportpsychologie vindt haar oorsprong in haar eigen sportachtergrond. Als professioneel wildwater kanoslalom atleet nam zij deel aan WK’s, EK’s en wereldbekerwedstrijden van 2001 t/m 2009 en heeft ze medailles behaald op zowel de Europese als Wereldkampioenschappen raften in 2011.