Hogeschool van Amsterdam

Urban Vitality

mw.  F.A. van Nes (Fenna) PhD

Hoofd Onderzoek opleiding Ergotherapie
Email:
f.a.van.nes@hva.nl
Werkadres:
Nicolaes Tulphuis, Tafelbergweg 51, 1105 BD Amsterdam
Postadres:
Postbus 2120,1000 CC Amsterdam
Kamernummer:
B 122
Afwezig:
Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Ga naar HvA Research Database

Fenna van Nes is senior onderzoeker bij het lectoraat Ergotherapie - Participatie en Omgeving. Zij doet onderzoek voor en met ouderen, o.a. naar de toepassing van het Gezond Actief Ouder Worden (GAOW) programma in Amsterdam en daarbuiten. Het GAOW programma heeft tot doel oudere wijkbewoners te ondersteunen en te versterken om zo lang en zo prettig mogelijk te blijven wonen en leven in de eigen buurt. Het bestaat uit thematische groepsbijeenkomsten die begeleid worden door een ergotherapeut samen met een senior vrijwilliger. Hoe evalueren de betrokkenen deze aanpak? Leidt de aanpak tot een laagdrempelige toegang voor deelnemende ouderen? Ook wordt samen met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en de GGD onderzocht hoe het GAOW programma verder geimplementeerd kan worden.

Fenna is daarnaast betrokken bij het onderzoek Age Friendly City, dat is gericht op een levensloopbestendig Amsterdam. Zij begeleidt promotie-onderzoek naar de man-vrouw verschillen in de veranderingen in dagelijkse activiteiten van oudere echtparen als een van hen mantelzorg geeft.

Naast onderzoeker is Fenna docent bij de European Master of Science in Occupational Therapy en bij de opleiding Ergotherapie. Zij richt zich hier op het ontwikkelen van onderzoekend vermogen in het curriculum.

Fenna heeft na haar opleiding Ergotherapie de Masters degree behaald van de European Master of Science in Occupational Therapy. Zij is in 2013 gepromoveerd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. De titel van haar proefschrift is: Everyday activities of ageing couples: Changes in the face of declining health.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database