Centre of Expertise Urban Vitality

dhr.  dr. S. Mehra (Sumit)

Docent-onderzoeker lectoraat Digital Life
Telefoon:
0621156956
Email:
s.mehra@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Kamernummer:
03.B12
Expertise:
Persuasive technology; gedragsverandering; gezondheidspsychologie; public health.
Social media:
Ga naar HvA Research Database

Sumit Mehra is psycholoog en informaticus. Hij is als docent-onderzoeker verbonden aan de opleiding Toegepaste Psychologie (DMR) en het lectoraat Digital Life (DMCI). Hiernaast is hij als zelfstandige actief als onderwijskundig adviseur.

Bij de opleiding Toegepaste Psychologie geeft Sumit onder meer les in Psychometrie, Onderzoeksmethoden & Technieken en Academische Vaardigheden. Hij is onderdeel van het team Consument en Maatschappij dat zich richt op attitude- en gedragsverandering. Hiernaast coördineert hij de cursus Social Media en Online Tools en begeleidt en beoordeelt hij projectgroepen en afstudeeronderzoeken.

Bij het Digital Life Centre doet Sumit onderzoek op het snijvlak van ICT, gezondheid en gedragsverandering. Binnen het VITAMINE-project ontwikkelde hij een interventie die ouderen stimuleert om meer te bewegen. Hierbij werkte hij samen met maatschappelijke organisaties en onderzoekers van de faculteit Beweging, Sport & Voeding en de faculteit Gezondheid. Hij richte zich op de vraag hoe ICT de motivatie kan verhogen en gedragsverandering kan faciliteren.

Sumit Mehra werkte voorheen aan de Universiteit van Amsterdam als docent Psychologie en als coördinator ICT en onderwijsvernieuwing (blended learning). Ook was hij enkele jaren onderwijskundig adviseur aan de HvA en Universiteit Utrecht op het gebied van didactiek en toetsing. Hij studeerde af in zowel Psychologie als Sociaal Wetenschappelijke Informatica aan de UvA.

  • Lid van Expertisegroep ICT in Onderwijs (HvA)
  • Kernlid van Special Interest Group Digitaal Toetsen (SURF)
  • Onderwijskundig adviseur-trainer (zelfstandig)
Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database