Hogeschool van Amsterdam

Centre of Expertise Urban Vitality

mw.  H.A. van der Meer (Hedwig) MSc

Promovendus NWO | Docent Fysiotherapie
Email:
h.a.van.der.meer@hva.nl
Werkadres:
Nicolaes Tulphuis, Tafelbergweg 51, 1105 BD Amsterdam
Postadres:
Postbus 2120,1000 CC Amsterdam
Kamernummer:
C1.47
Ga naar HvA Research Database

Hedwig van der Meer is werkzaam als onderzoeker bij het lectoraat Zorg en Maat. Zij doet onderzoek binnen het project ‘Kopzorgen: Hoofdpijn en Kaaklachten’. In dit project wordt het hele fysiotherapeutische zorgproces voor patiënten met hoofdpijn en kaakklachten onderzocht, van epidemiologie naar diagnostiek tot aan zorg op maat middels e-Health. Dit promotieonderzoek is in samenwerking met het radboud UMC te Nijmegen, afdeling IQ Healthcare. Naast onderzoeker is zij docent bij de opleiding Fysiotherapie. Hier houdt zij zich bezig met de leerlijn Evidence Based Practice en toetsconstructie voor de propedeuse studenten.

Hedwig is in 2011 afgestudeerd aan de opleiding Fysiotherapie van de Hogeschool van Amsterdam en heeft daarna haar master Klinische Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Utrecht behaald.

Op dit moment is Hedwig bezig met haar promotie. Zij wordt in dit traject begeleid door promotoren Prof. Dr. R.H.H. Engelbert en Prof. Dr. R. Nijhuis- van der Sanden en Co-promotoren Dr. C.M. Speksnijder (UMC Utrecht) en Dr. C.M. Visscher (ACTA, Amsterdam). Haar promotie zal plaatsvinden in 2020 te Nijmegen.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database